Information om kursernas innehåll

Här nedan kan du läsa om de kurser jag erbjuder. Under Aktuella kurser kan du se vilka kurser som finns att anmäla sig till just nu.

Varje kurs innehåller små grupper för att alla ska få den hjälp man behöver. Träningsmetoderna bygger på positiv och individuell inlärning. Läs mer om mig under Malin.

Tollingjaktprovskurs

Det här är kursen för dig som vill träna din tollare för att så småningom kunna starta på tollingjaktprov. Vi kommer att träna på alla delar som ingår i ett tollingjaktprov, Nybörjarklass.

  • Stadga/stress
  • Avlämningar
  • Gripanden
  • Jaktfot
  • Tolling
  • Markeringar
  • Sök
  • Belöningar
  • Vattenträning, m. m.

Plats: Molkom.
Antal tillfällen: 5
Antal timmar per gång: 2,5

VALPKURS MED INRIKTNING MOT RETRIEVERJAKTENS MÅNGA DELAR. 

På den här kursen kommer fokus att vara på er relation, valpens följsamhet liksom hur man kan börja lära in/leka in olika grunder som du sen har nytta av då du ska träna din hund i apportering. Vi kommer att prata om inlärning, belöningar och hur du på bästa sätt lär just din valp grunderna. Du kommer att få lära dig hur just du ska göra för att just din valp ska lära sig avlämningar, tecken, inkallning mm.

Antal timmar per gång: 2,5 timmar.
Plats: Molkom.
Antal tillfällen: 5 st

Apporteringskurs för retriever Grund

Välkommen till kursen som ger dig verktyg för att lära din hund grunderna i apportering! Träningsmetoden har fokus på positiv förstärkning: ”Du ger mig det jag vill ha och jag ger dig det du vill ha!” Du bestämmer med vad du vill belöna din hund och på vilket sätt.

Vi kommer att jobba med jaktprovets grundfärdigheter och de moment som ingår i nybörjarklass. Stort fokus läggs på ert samarbete och relation. Vi kommer träna på olika typer av markeringar, linjetag och sök. Den här kursen passar dig som har tankar på att starta på jaktprov men även för dig som vill träna för att aktivera din hund.

Plats: Molkom.
Antal tillfällen: 5 st.
Antal timmar per gång:  2,5 timmar

Apporteringskurs för retriever – Fortsättning

Det här är kursen för dig som tidigare gått apporteringskurs Grund hos mig eller har motsvarande kunskaper. Hör gärna av dig om du är osäker om kursen passar dig och din hund.

I den här kursen jobbar vi vidare med de olika momenten och bygger på olika svårigheter och störningar, för att kvalitetssäkra momenten. Dubbelmarkeringar och olika delar i dirigeringsträningen kommer att ingå, vi kommer också att titta på de olika sorters sök som finns. Vi kommer att använda skott och genomföra olika typer av övningar och de moment som ingår i öppenklass. Vi fortsätter förstås att träna stadga och jaktfot. 

Eftersom gruppen är liten finns stora möjligheter att arbeta utifrån den enskildes behov.

Plats: Molkom.
Antal tillfällen: 5 st.
Antal timmar per gång: 2,5 timmar

Vattenkurs

Tre tillfällen där vi jobbar med att bygga upp linjer, markeringar, jobba vid båt och mycket mera. Hunden bör gå i vatten och simma utan problem och ha kunskap i avlämningar från vatten. 
Plats: Molkom
Antal tillfällen: 3 st
Antal timmar per gång: 3 timmar.

Brukskurs

Denna kursen riktar sig till dig som vill lära in grunderna till lydnadsmomenten i brukslydnaden och även till dig som kommit en bit på vägen med de olika momenten. Två tillfällen kommer vi att ägna åt spårträningens grunder.

Antal tillfällen: 5
Antal timmar per gång: Lydnad: 2,5 timmar, spår: ca 4 timmar.
Plats: Molkom

Hårda spår – Grundkurs

Nyfiken på hårda spår? På den här kursen får du lära dig teorin kring hur man lägger hårda spår, varför och hur du lär in tekniken. Jag är utbildad av Hundcampus och SWDI i hårda spår.

Vi pratar belöning, timing, olika typer av störningar och mycket mera. Praktiskt ute får du och din hund träna på att spåra på hårda underlag, dvs asfalt, grus, sand eller snö (beroende på årstid).

Plats: Molkom.
Antal tillfällen: 3 st.
Antal timmar per träff: ca 3timmar.

Hårda spår – Fortsättningskurs

Den här kursen passar dig som gått Hårda spår – Grundkurs för mig eller har motsvarande kunskaper, hör gärna av dig om du är osäker på om kursen passar dig. Jag är utbildad av Hundcampus och SWDI i hårda spår.

Vi fortsätter att träna spår på olika typer av hårda underlag, med olika sorters störningar. Vi utvecklar spårningen ännu mer hos hundarna och vi kommer att prata mer om olika sorters föremål i spåret, vilka som avger mer respektive mindre lukt för hundarna.

Plats: Molkom.
Antal tillfällen: 3 st.

Antal timmar per träff: ca 3 timmar

Helgkurs – Privatträning m. m.

Det finns möjlighet att boka mig för träning en heldag på en helg. Ni bestämmer själva hur många ni vill vara till antal, dock högst 6 st. Kursen/träningen kan vara både apportering, lydnad, spår, hårda spår m. m. Ni kan också bara träna vissa delar av olika moment, allt efter era önskemål.

Plats: Efter överenskommelse. Reseersättning tillkommer om vi är på annat ställe än Molkom.
Antal timmar per dag: 7 timmar, inklusive paus för lunch. Tiden är vanligtvis 9.00-16.00  men vi lägger upp tiderna så det passar er.
Pris: Heldag helg 4200 kr. Summan delas på antal deltagare.

Privat träning

Om du behöver hjälp i träningen i lydnad, spår, jakt m. m. är du välkommen att boka tid för privat träning. Det går också bra att ”kompisträna” och i så fall dela på en timme eller boka flera timmar, tiden är er och vi lägger upp det precis som ni vill ha det.

Pris: 600 kr / 1 timme.