Snart är våren här…

… och med den följer kurserna! Under vintern har det varit en spårkurs igång, som snart är klar. Jag har också tillsammans med min träningsvän Ennelie haft en fortsättning på en ettårig brukskurs genom vår brukshundklubb, som nu i mars har sista tillfället.
I mars drar det igång ny kurs och sen fyller det på med några fler kurser under våren. De flesta är redan fulla, men några enstaka platser finns kvar.

Vi håller igång vår träning inför årets tävlingar. Vi tränar främst spår och uppletande just nu, men fyller på med lite lydnad och jakt när vi hinner. Vilse och jag har även börjat med en helt ny gren – personsök. Än så länge lär vi in grunderna, men vi hoppas kunna få ingå i en träningsgrupp framöver. Tiden och orken ska räcka till också, men kul är det! Det ger lite nytändning i träningen att få lära nytt och inte bara fila och peta i det vi redan tränat in. Vi får se hur långt vi kommer i det.

Jag har kikat lite på vårens tävlingar och bokat in några stycken, får se om vi kommer med. Annars ska vi väl försöka putsa vidare lite på allt inför årets bruks-sm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.