Bruks-SM 2021

I helgen genomförde jag och Vilse vårt första SM! Mitt mål var att försöka få genomföra hela tävlingen, vilket inte är helt självklart när det handlar om spår.

Vi började med veterinärbesiktning på fredag morgon. Det gick fint, Vilse tycker det är så trevligt med människor.
Efter det var det dags för platsliggning med skott och stegen. Platsen gick fint! Stegen tyckte han var lite läskig när han var uppepå, så han gick tveksamt och fick avdrag på det.

Lördagen blev vi inlottade att börja med uppletandet. En fin ruta där föremålen låg ganska klurigt. Vilse jobbade väldigt fint hela tiden ut, men lyckades bara hitta två föremål tyvärr. Så inte så höga poäng på det.
Efter det var det dags för spåret! Tyvärr ett klockrent bakspår, så avdrag för det. Men sen spårade han kanon och hittade alla pinnar! Duktiga Vilse!

Söndagen hamnade vi nånstans i mitten av startordningen i lydnaden. Och vilken lydnad han gjorde! Bland annat fick vi 9,5 på fria följet och framåtsändandet och inkallningen! Det kändes så himla bra!

Så vi klarade av att genomföra hela SM och hamnade på en nionde plats av 30 startande. Kanske inte någon superplacering men jag är såååå jätteglad och nöjd! Det gav mersmak! Kanske kan vi kvala in till nästa år också!

Jag har anmält till några jaktprov så nu får vi fokusera på det ett tag. Inte blivit så mycket träning sista tiden, men vi tar det som det är. Ett elitspår ska vi ut och tävla i också.

Kurserna är igång och det är superkul att träffa alla! Ser fram emot hösten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.