Nytt år, nya möjligheter!

En bit in på det nya året har jag så smått börja kika lite på några tävlingar. Jag har ju några favorittävlingar när det gäller elitspår, jag tänkte anmäla till dem även i år. Tyvärr har det ju inte varit någon snö (än) i vinter, så jag skulle tro att trycket på tävlingarna blir än större i vår, så vi får väl se om vi har tur att komma med på någon… Vilse känns i alla fall i fin form när det gäller både spår och lydnaden. Det finns alltid att fila på och göra bättre, men i det stora hela känns han riktigt fin!

Iver är anmäld till några nose work, men även där är det jättesvårt att komma med. Vore så roligt om vi kunde fixa två diplom till i NW1! Vi tränar på i alla fall, lite då och då och han är riktigt säker på sina gömmor. Vi har börjat lite smått med nästa doft också och det verkar som att han förstod den direkt, utan att behöva träna in den vid sidan av först. Tack vare Anna A som har så otroligt många bra idéer och uppslag kring NW!

När det gäller jakten är tanken att träna vidare och utveckla mig och Vilse inför elitklassen. Sen när starten blir där får vi se… Vi ska gå en kurs på tre gånger med en månads mellanrum mellan gångerna. Kursen heter ”Vässa formen inför elitklass”. Ser mycket fram emot den! Till skillnad mot brukset, där man vet i stort hur tävlingen och momenten ser ut, kan det ju på jaktprov skilja otroligt mycket. Så det blir svårare att träna då tycker jag, man måste liksom räkna med allt… Men det är ju det som gör det så roligt också!

Keno lever livets glada dagar och är fortfarande popcornet i vår familj!

I mars drar kurserna igång igen! Ska bli himla kul! Nyttigt med avbrott från dem ibland, för då blir det ännu roligare när de drar igång igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.