Debut i elitspår!

I helgen gjorde Vilse sin första start i elitspår! Och jag är väldigt nöjd med den! Så klart har vi massor att träna på, konstigt vore väl annars, särskilt med tanke på hans unga ålder, men jag känner att grunden vi har känns fin.

Spåret fick vi full pott på, och det betyder så klart allra mest! Vi lyckades få till ett bakspår på upptaget, första gången han tar fel håll och jag har nog hittat en förklaring till det, annars var upptaget väldigt fint, rakt ut, analys och lugnt och fint.

Tillbaka på klubben var det uppletande där bara en endaste hund lyckades, gick det troll i den rutan tro..? Vilse hittade två föremål, en del hittade bara ett, och egentligen vet jag inte riktigt varför det blev så. Han brukar vara så säker på det.

Lydnaden gick kalas! Pigg och glad Vilse genom hela programmet! Fina poäng på det mesta, men så klart fanns det moment där vi behöver träna mera. Extra glad för den fina inkallningen med ställande och läggande, framåtsändandet, skallet och tungapporten.

Sist på dagen var det platsliggning med skott. Vilse är ju cool som Ferdinand, så han låg så lugnt och stilla, fantastisk skön känsla för mig efter att ha kämpat med Iver i flera år.

Vi landade på en andra placering med certpoäng! Och vi var inte så värst många poäng efter vinnaren (håller man sig max 10 poäng från vinnaren får även den cert om man uppnått gränsen för cert), så det kändes otroligt bra!

Debuten känns jättebra, jag hade godkänt, och framförallt att kunna genomföra hela tävlingen utan att behöva bryta, som mål och det översteg det ju med råge. Duktig Vilse!

Kurserna är nu avslutade och snart är även alla tävlingar för året slut och då infinner sig en lite lugnare period. Då passar jag och Iver på att gå en kurs i nose work här i Molkom! Ska bli roligt att jobba tillsammans med Iver igen och gå kurs där någon säger vad jag ska göra, då behöver jag inte tänka så mycket… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.