Nu tar vi paus!

Unga Vilse har visat fint jobb på sina starter, vi har nu några tvåor i bagaget. Ettan ligger där och lurar och så klart är det den jag vill ha, det kan jag inte hymla om… Det är lätt att bli besviken när det inte räcker riktigt ända fram. Men så tar jag mig i kragen och summerar allt bra han har gjort!
Efter första starten har vi satsat lite mer på söket och han har gjort jättebra sök på proven efter det, det känns så himla kul! Jag har låtit honom bli lite mer självständig eftersom han är så väldigt lydig. Balansgången är hårfin så med mer självständighet har det blivit lite sämre med dirigeringarna.

Han har visat väldigt fina markeringar, bra sök på senare tid som sagt, bra dirigeringar utom dom två sista gångerna, håller sig fint vid mina fötter, går bra fot, bra vilthantering, tyst och lugn i passiviteten. Det känns som vi haft en bra höst ändå, även om det svider lite att inte ha fått den där ettan…

Det känns helt rätt att vila en tid från jakten nu. Tror att Vilse kommer må bra av att få mogna lite under vintern. Jag själv känner mig nästan lite ”utbränd” eller i alla fall ”mätt” på jaktträningen just nu, det ska bli skönt för mig också att tanka energi en stund. Vi kommer att träna ändå lite då och då så klart, men inte som vi gjort nu.

Istället laddar vi om för lite bruksträning! Vi kommer att spåra och träna lydnad och uppletande så får vi se hur det utvecklar sig. Start i höst eller start till våren…?!

Iver har debuterat i Avancerad klass rallylydnad. Det var 1 svår bana och 1 helt ok bana. Inga höga poäng att skryta med, men en hel del gick bättre än jag trodde. Får se om vi startar nåt till våren igen.

En kurs har gått halvvägs, en ny börjar till veckan och det har varit en hel del privatträningar. Så hösten kommer nog gå lika fort som våren gjorde… :).

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.