Dubbelt Grattis till Vilse!

Först och främst grattis till Vilse, som 25 mars blev 2 år! Känns som han kom till oss igår, samtidigt som vi har hunnit gjort en massa saker tillsammans!

För två dagar sen tävlade jag och Vilse högre klass spår i Lidköping. Det var Vilses första start i den klassen. Och vilken debut det blev!
Spårupptaget gjorde han så himla lugnt och fint. Som ena domaren sa till mig efteråt ”det där upptaget var enligt skolboken, riktigt fint!”.
Spåret gick bra och Vilse hittade varenda pinne. Vi gick runt på 21 minuter så han måste ha följt spåret ganska exakt hela vägen, inga tappt.

Direkt från spåret fick vi köra lydnaden direkt, utan vila. Det var en lite trött Vilse, som inte hade hunnit återhämta sig ännu riktigt, som gick med mig ut på planen. Han hade lite svårt att fokusera helt på några moment, det blev några missförstånd, så lydnaden glänste inte precis. Men några 8:or och 9:or fick vi i alla fall, plus två nollor.

Efter kort vila på kanske en halvtimme var det dags för plats med skott. Vilse låg som vanligt helt tryggt och lugnt, inget poängavdrag på det.

Från platsen fick jag sen direkt ta honom till uppletanderutan. Där gjorde han ett toppjobb, tre föremål på tre skick, det gick på två minuter. Tyvärr hade hans matte svårt att fokusera på vilken klass vi faktiskt tävlade i, så jag glömde att det bara är tre föremål i högre och att det tredje då ska lämnas av i fotposition, utan var på väg att skicka ut honom en fjärde gång när TL skrek stopp… Så vi halkade ner från 10 poäng till en 9a, nåt som jag helt får ta på mig.

Men det räckte ändå! Vi fick ihop 500, 75 poäng och gränsen är 480 poäng. Så nu är Vilse uppflyttad till elitklass spår.
Så himla kul!!

Nu får brukset vila lite, istället ska vi träna mer jakt nu.

Iver ska tävla elitspår några gånger i vår är planen, så utvärderar jag sen om det blir nåt mer, eller om vi lägger brukset på hyllan och gör något annat. En tävling har vi kommit med på så här långt. Iver har fått stå tillbaka en del pga att Vilse skulle tävla, men jag hoppas att det ska gå bra ändå…

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.