Gott Nytt År!

Dags att summera året lite…

Detta året var första året som jag och Keno inte var ute på tävlingsbanorna. Det har känts lite konstigt, samtidigt som det har varit skönt att kunna satsa mer på dom två yngre förmågorna. Keno har trots det legat i och tränat både spår, lydnad och jakt lite då och då, för någon heltidspensionär är han inte sugen på att bli än. Vi har kikat på de nya skyltarna i mästarklassen i rallylydnad och kanske, kanske drar vi till och startar nåt nästa år om han är lika pigg som nu… Vi får se. Han tycker det är hur kul som helst att lära sig nya moment.

DSC_0009

Iver har startat på några få elitspår i år och lyckats skrapa ihop tre certpoäng-resultat. Jag har rannsakat mig själv och kommit fram till att Ivers spår måste bli mycket mer utmanande än jag försökt göra dom. Han har ju alltid varit en sån bra och noggrann spårhund så att han börjar bli lite slarvig får jag ta på mig helt och hållet. Om spåren blir för lätta utan utmaningar – varför ska han anstränga sig då när han fixar dom ändå? Så hösten har ägnats åt att verkligen få till svåra spår och hans teknik har kommit tillbaka, mycket tack vare snälla vänner som har lagt riktigt kluriga spår till honom.

Nu i vinter har vi tagit upp rallylydnaden lite igen, jag är lite sugen på att starta avancerad klass med honom. Vi får se om vi kan komma iväg på någon tävling tidig vår. Jag hade funderingar redan i höstas på att inte starta bruks nåt mer med Iver, men med tanke på att spåret börjar ordna till sig, tror jag att det får bli någon tävling nästa år i alla fall…

Årets Rookie är så klart Vilse! Och han har gått som en raket! När han precis hade ramlat över ett års-strecket startade vi appellspår där han blev både uppflyttad och vann klassen.
Nästa steg var MH, vilket han gjorde väldigt bra. En trygg och social hund!

På skoj startade vi två gånger i lydnadens nya klass ”startklass” där han fick fina poäng båda gångerna och blev uppflyttad.

Vi drog iväg på Unghundsderby när han var drygt ett år där han hamnade på 19 plats av nästan 200 hundar. Med ett resultat på 79 poäng.
Två helger efter varandra startade vi på B-prov Nybörjarklass där han fick första pris på båda starterna.
Även ett WT hann vi med på höstkanten. Där var vi inga stjärnor och hamnade utanför prislistan, fina poäng på tre rutor och betydligt sämre på de andra två.

Så fort Vilse kommit över gränsen för att få starta (18 månader), startade vi lägre klass spår. Det blev ett fint resultat med poäng långt över uppflyttningsgränsen och klassvinst.
Tävlingssäsongen har gått mycket snabbare framåt än jag hade tänkt, men det har gått så enkelt och lugnt till, utan stress, så det har känts helt rätt att starta. Tanken är att komma ut i högre spår till våren och ev öppenklass B-prov till hösten. Det beror på hur träningen känns.

DSC_0552

Bortsett från ”hundlivet” har det här året varit året då våra fyra föräldrar varit sjuka i omgångar och mycket tid och ork har gått åt till det. Dessutom har jag varit med om en ridolycka (skadade revben, blödningar och blåmärken), mamma har ramlat och fått operera sitt knä och pappa har amputerat ett ben. Vi har fått sätta oss in i hemtjänsten från ”andra sidan” (jag har ju jobbat inom det för länge sen), hur det är att vara anhörig och ordna med allt och se sina föräldrar ”bli äldre” snabbt.

Mitt år som handledare på just det hunddagiset är slut och i januari börjar vi, samma grupp, på ett annat hunddagis i stan. Ser jag fram emot!
Mitt företag har hållit en hel del kurser och privatträningar, det är så roligt att efterfrågan är så stor!

Gott Nytt År till er alla, vi ses 2018!

DSC_0023 DSC_0619 DSC_0736 DSC_0803

En kommentar till “Gott Nytt År!”

  1. Vilket år du och dina hundar haft!! Stort grattis fr.a. till Vilses resultat!! Roligt att följa er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.