Debut i lägre spår för Vilse!

I helgen startade Vilse lägreklass spår. Han hade 120 poäng mer än vad som behövs för uppflyttning så det kändes väldigt bra. Så klart hade vi småfel här och där, som vi ska fila vidare på, men han fixade alla moment bra utan någon nolla och han hade fullt fokus på mig och sina uppgifter.

Spåret fick vi 10 p på dom första 60 m som domarna bedömer, medans en pinne blev kvar i skogen så 9 p på spåret. Vilse var väldigt taggad, spårade betydligt fortare än han brukar. Att vila en hel vecka var nog inte så bra ändå… Vi gick runt spåret på 13 minuter!!! Så fort behöver det absolut inte gå…

Plats med skott blev lite turbulent med en hund som sprang runt två gånger. Vi fick lägga om. Men Vilse var helt cool och oberörd, han låg så tryggt och lugnt, 10 p på den. Budföring med skott gick också kalas, lite avdrag från ena domaren för att han hoppade på mig vid insitt.

Lydnaden kändes jättefin, över lag bra poäng på det mesta. 9 på linförighet känns bra, liksom inga nollor. Nu får vi börja med lite högreklass moment under vintern, jämte jaktträningen, ska bli kul!

Vilse vann sin klass på 543 poäng.

Nu drar jag snart till USA för att träffa brorsan med familj. Hundarna får lite träningsvila och får vara soffhundar med husse, och jag får semester och vila plus att jag får umgås med världens bästa amerikaner så klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.