Prova på jakt.

Vi har haft en återträff på vår kurs med Bolly. Och den avslutades med att alla våra unga hundar fick vara med på en andjakt. De fick stå och titta under tiden fåglarna föll och sen förflyttade vi oss till andra sidan vattnet. Sen fick alla hundar i lugn och ro hämta en nyskjuten and. Vilse fick hämta sin i vattnet och det gick utan problem. Första gången han tar ett varmt vilt. Vilse var lugn hela tiden men jag såg att han hade anspänning i kroppen, första gången jag ser det på honom. Det här verkar vara hans grej! Jag är så tacksam att vi fick möjlighet att vara med på detta!

Vilse tränar spår då och då och vi har haft turen att få spår som andra lagt några gånger och det har gått väldigt bra. Han får blandat skogspinnar och vanliga spårpinnar och jag har gömt dom för att han verkligen ska ha näsan på. Det händer att han missar någon pinne ibland och vissa gånger kommer alla med in. Ska bli spännande att få gå ett tävlingsspår om några veckor!

Lydnaden känns han säker på, men så klart kan allt hända…

Iver och Keno kör rallylydnad just nu. Jättekul att lära in nya moment för Iver och nya skyltar för Keno. Plus att Iver spårar då och då och det har verkligen gått framåt! Numera missar han sällan en pinne. Vi är på rätt väg!

Vi tränar på några veckor till, sen ska jag resa iväg och grabbarna får vila från träning. Istället blir det enbart promenader med husse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.