Mellantid för en del.

Det blir lite av en mellantid så här på hösten när Iver inte ska starta nåt mer. Vi tränar men inte så ofta. Fokus ligger på kluriga spår med kluriga pinnar, så jag tar tacksamt emot idéer på hur man kan klura till det! Även om jag har en del fantasi och försöker tänka till, tryter ju till slut idéerna… Det har i alla fall redan blivit lite bättre med pinnarna tycker jag, även om vi har en bra bit kvar. Det är en utmaning att utmana en hund som har så pass mycket erfarenhet redan.

Vilse däremot har ju två starter kvar i år. Ett wt och lägre klass spår. Wt är en bra form att få bra träning, sen är det väldigt trevligt och socialt också! Resultatet rent poängmässigt spelar inte så stor roll.

Vi ligger också lite på sparlåga med träning, men tränar då och då. Bland annat har vi nu varit tre tillfällen hos Lena Löfroth och fått bra tips på fria följet, kryp och lite annat. Det är kul att peta lite i smådelar. Han har gått några spår så klart, och det funkar fint, till och med ett elitspår har han gått runt utan problem.

Min plan i vinter är att lära in tecken i jakten. Höger, vänster, ut, stärka upp signaler mm. Vi har provat två tillfällen med hö och vä och det var lite klurigt, sa Vilse.

Igår tränade vi med gänget och det blev riktigt kluriga markeringar, långa, ej syn utan enbart hörselmarkering, och lite annat. Vilse har verkligen taggat till på markeringar nu, det tog ett tag men nu är han jätteduktig!

Kurserna börjar att ta slut, men som tur är startar snart en ny, även denna i Ssrk regi. Så kika in på aktuella kurser här på sidan så kan du läsa mer! Bra tillfälle att fila på formen när det är lågsäsong!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.