Vilses debut på B-prov.

IMG_0005

I helgen startade jag och Vilse på b- prov utanför Sunne. Det var vår första start.

Och det gick ju väldigt bra! Med oss hem fick vi ett första pris och fin kritik. Jag är så himla glad över hans fina lugn hela provet igenom, att alla grunder satt fint och att vi hade roligt ihop!

Provet började med en enkelmarkering på land, sen ganska lång transport ner till vattnet. Där fick vi två enkelmarkeringar, en ute på vattnet och en i vattenkanten. Båda gick liksom på snedden, inte rakt ut i vattnet. Sen transport upp igen där det kom en enkelmarkering på land. Fint fotgående, fin stadga, bra avlämningar och fina upptag. Sen vidare till söket. Alla vilt kom in. Vilse har ingen superspeed i söket, men jobbar hela tiden utan stöd från mig. Söket är något vi kommer lägga tid på framöver för jag är säker att farten kommer med mer erfarenhet.

Tack Vilse för att du ställer upp på allt kul! Nu jobbar vi vidare mot öppenklass fast vi kommer att satsa mest på brukset några månader nu, en start är planerad i höst om allt känns bra.

Igår var jag funktionär i ökl rutan hela dagen, himla kul att se alla ekipage! Så det blev en hel helg med tidiga morgnar och långa dagar i skogen. Nu dags för ny jobbvecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.