Vilse har debuterat på lydnadsplanen!

I helgen som gick hade Kristinehamn BK dubbeltävling i lydnad. Jag tyckte det var ett bra tillfälle att testa var Vilse står när det gäller uthållighet och störningar med kommendering, andra hundar osv. Bra träning inför brukset, som är vår egentliga gren, förutom jakten.

Vilse skötte sig med bravur! Visst finns det saker att träna och fila på, men själva situationen klarade han jättebra. I första starten fick vi 181,5 poäng och kom på en tredje plats av 20 startande, och blev uppflyttade till nästa klass. I andra starten kom vi på andra plats med 180 poäng, och uppflyttade igen. Så nu kan vi antingen starta Klass ett om vi vill, eller få ännu en uppflyttning och då få en titel. Får se vad det blir, kanske inte blir nån mer lydnad alls.

Nu i sommar har vi inga tävlingar alls inplanerade så det blir träning när lusten infaller. Skönt med lite semester även från träning ibland. Min plan med Vilse i höst är start på b- prov och lägre klass spår. Vi får se om planen håller… Iver ska starta elitspår är det tänkt.

Det var tänkt att alla kurser skulle vara slut nu, men det har faktiskt startat en ny denna veckan, kul! Men under min semester kommer det att vara kursfritt, sen drar det igång kurser i augusti igen, kika under aktuella kurser om du är nyfiken.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.