Unghundsderby!

I helgen var jag på mitt allra första unghundsderby. Med mig hade jag lilla Vilse, som för första gången var ute på ett sånt äventyr.

Jag valde att åka tidigt på morgonen, 3.30, fast jag hade erbjudande om sängplats en timme från provet. Tidigt blev det, men det var samtidigt skönt att få fredagen hemma.

Det var 6 från Vilses kull som kom till start. Så himla kul att se alla duktiga syskon! Vilse var jätteduktig, jag är tokstolt över honom. På derbyt är det ju ganska svåra markeringar och han fixade dom superbra. Sen drar dom ju en massa poäng här och där för småsaker.

Han fick 17, 19 och 20 på tre stationer. På en station låg han på full pott men råkade tappa dummien och det kostar, domaren drog 8 poäng på det, så då blev det bara 12 på en annars perfekt markering. Den första stationen vi gjorde var det en hel del som nollade, den var svår. Vilse fixade den men inte så effektivt så det blev 11 poäng på den. Jag är så glad att han i stort sett spikade fyra av fem markeringar, lämnade av i hand från vattnet och att han slappnade av så fint mellan stationerna, vilket gjorde att han orkade fint hela dagen. Detta var en toppendag och den blev extra trevlig eftersom jag hade så fint sällskap av både uppfödare och de andra valpköparna.

Igår hämtade vi hem sommarhästarna, nya ägg ligger i kläckmaskinen och hönsgården är snart klar! Imorgon börjar en ny kurs och jag och Vilse ska putsa på formen till helgens debut i lydnad.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.