En ettåring och lite annat.

25 mars firade vi Vilse som fyllde ett år. Fantastiskt vad fort ett år går, det känns som han precis flyttade in. Fast samtidigt har han ju hunnit lärt sig en hel massa. Häromdagen fick jag höra att han kan väldigt mycket för att bara vara ett år och att han har en fin lydnad. Och jag får hålla med, han är en duktig liten kille.

Vi har spårat en del och Eva har lagt några spår till grabbarna. Nyttigt för oss att gå okända spår och för mig att lita på hundarna. Vi tränar på med lite brukslydnad och både vilse och iver känns fina!

Vilse har börjat kurs för Bolly, vi har träffats två gånger nu i vår. Det konstiga är att vilse beter sig helt annorlunda där än annars. Han kan släppa dummien och börja nosa, liksom tappa fokus. Vilket aldrig händer på andra träningar. Mycket märkligt, men han är ung och hormonerna hoppar väl just nu. Jag räknar med att det kommer att släppa även när vi är på kursen.

Igår ramlade jag och Iver in på reservplats på elitspår i Skövde. Iver gjorde ett kanonfint upptag åt rätt håll, spårade hela spåret och hittade alla pinnar. MEN … Vi hittade inte slutpinnen. Vi letade och letade och till slut gick tiden ut. Vilket antiklimax!!!! Jag är trots allt glad för hans fina jobb, vi hade bara otur. Men man får ju inte fortsätta utan slutpinne så det var bara att åka hem igen…

Det är flera kurser igång nu, det märks att våren är här!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.