Lågsäsong.

Lågsäsong innebär ju egentligen högsäsong för träning. Och vi tränar allt på en del, även om det mesta sker på egen hand.

Vilse och jag har hängt med på några jaktträningar där vi mest håller oss lite vid sidan av, gör någon liten träning för oss själva, och sen brukar vi vara med och kasta åt de andra eller bara stå bredvid när andra tränar. Nyttig och lagom träning!

Jag tycker fortfarande att det är svårt att få till fotgåendet med Vilse. Tävlingsfoten vill säga, jaktfoten bara ”har han” känns det som. Vi ska till Heidi snart, tillsammans med Madde och Siw, får se om hon har några idéer…
Han är ju bara barnet än så länge, men jag är ovan att ha den typen av hund, jag är mer van att ha en kontaktsökande, alert  hund, så det är en liten utmaning för mig men samtidigt kul! Annars nosar vi på de flesta momenten i appellen och det känns som vi går framåt.

Iver spårar en hel del, både hårt och mjukt, och han är fantastiskt duktig på spår, nu får jag nog lägga ett sånt där kul, väldigt utmanande spår snart igen!

Nu är jaktkurserna avslutade, en hårdaspårkurs har startat och på söndag startar en ny valpkurs med inriktning jakt. Egentligen skulle jag haft lite kursledigt nu, men det har varit ett hårt tryck på kurser och det är himla kul, så jag skjuter lite på den ledigheten…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.