Norgeresa!

Det har ju runnit en del vatten under broarna sen jag uppdaterade sist, tiden bara går liksom…

Jag och Pernilla tog en tur till Norge och med oss åkte Keno, Iver och Vilja. Vi åkte över Hardangervidda och det var sagolikt vackert! Vi stannade där några dagar och passade på att vandra lite. Tyvärr var inte vädret det bästa, men vi hade det rätt bra ändå!

Sen åkte vi vidare till Bergen för att bo hos Laila och Karen-Anne några dagar. Kenos senaste kull var förstås den stora anledningen till att vi åkte. Men det visade sig också att vi hamnat hos världens bästa värdpar och vi fick några riktigt trevliga dagar där!

Valparna var förstås underbara och vi gjorde lite små valptester och studerade dom för att kunna se vem som skulle placeras hos vem. Väldigt spännande!
Utöver det hann vi även att åka ut mot havet och lägga spår, i för oss en annorlunda terräng! Himla kul utmaning som Iver antog hur bra som helst. Han spårade klockrent! Keno fick gå det spår som Vilja redan spårat och det var busenkelt sa han. Sen vem av dom alla han spårade vet jag inte men rätt kom vi, alla pinnar var med in och Keno hade kul!

Inna vi for hem la vi några spår på grus också. Iver och Vilja fick ett där vi korsade varandra flera gånger, gick tätt bredvid osv. Det gick också helt utan problem.

En kväll blev vi bjudna på val! Hur häftigt som helst! Och gott var det!

Sen förra uppdateringen har jag och Vilse varit hos Lillemor en gång där hon fick komma med synpunkter på vår träning så här långt. Hon tyckte jag var på rätt väg. Jag fick med lite småsaker att träna på tills jag bokar en ny tid med henne. Perfekt att ha någon så här i början som ser på oss med petiga ögon.

Iver och jag har startat elitspår i Kil. Mycket glad över upptag, spår och lydnad! Tyvärr har det hänt något med vårt uppletande så där har vi sen dess börjat om lite. Jag har tänkt och tänkt för att försöka komma var det felar och jag tror att jag kommit på det. Nu har vi tränat det en hel del och nu börjar det lossna igen. Tänk att ett moment som har gått så himla bra helt plötsligt kan braka så totalt! Men jag vet med mig att det är det vi tränar minst på så det är bara att rannsaka sig själv och backa i träningen.

Så vi har tränat ganska mycket spår och uppletande det sista.
Vilse tränar vidare med sina grunder i lydnaden. Vi håller just nu på med fria följet (så klart), ligg, stadga, smyga på boll och trampa på mattan. Vi har inte gjort så värst mycket inom jakten än, mer än närsöksignal, stadga och hämtat nån enstaka dummy. Vi skyndar långsamt där och jag tycker jag får mycket hjälp med stadga mm när jag kör lydnaden.

Keno skulle ha startat rallylydnad nu i helgen men tyvärr ställdes tävlingen in. Jag har anmält oss till en ny så hoppas jag på bättre tur där!

Kurserna rullar på, det är flera igång. Jätteroligt, fast så klart blir det mindre tid till egen hundträning… Himla kul med alla engagerade kursare som gör såna framsteg! Det ska bli jättekul att följa dom som tänker att starta TJP i höst!

Jag skulle ha lagt in bilder på valparna och från Norge tänkte jag, men det får bli en annan gång med mera tid. Dock finns en hel del bilder på FB.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.