Träningskompis saknas!

Under ganska lång tid nu har jag saknat en riktig träningskompis! Jag tränar för det mesta själv när det kommer till spår, uppletande och framförallt lydnad. Och det är så himla tråkigt!

Jag saknar det där goa sociala, det där när vi kan hjälpas åt att se saker som har förbättrats eller försämrats hos den andra. Inte bara se hunden för dagen och sen går det en eller två månader tills man ser den igen. Utan att träffas kanske en dag i veckan och vara med och se de små stegen.

Jag saknar det där viktiga som vi alla behöver hjälp med, någon som kommenderar, någon som står skytt på en plats, någon hund att lägga plats med och någon som kommer med tips när jag kört fast.

Jag gillar den där win -win situationen som uppkommer när vi hjälper varandra, det är lika kul att följa min träningskompis som att följa min egen träning. Vi gläds tillsammans åt våra små steg framåt.

Jag saknar allt det där, men jag saknar också den sociala biten, kanske den där fikan man hinner med nån gång ibland.

Det har kommit och gått många träningskompisar genom åren, livet förändras, arbetstider passar inte längre, någon tröttnar, någon flyttar osv… Jag försöker hitta nya att träna lydnad med, men oftast skriver nån i en grupp att ”jag hänger gärna på”, men har tänkt sig nåt helt annat, mera att komma nån gång ibland bara och bara behöva hänga på när andra frågar, inte behöva komma med förfrågan om träning själv. Vi är ju alla olika, träningen betyder olika för oss.

I jakten är vi en bra grupp nu tycker jag, även om jag lagt mitt på is ett tag, men i höst ska ju Vilse vara med och bara vara.

Kanske kan det finnas en vän där ute, ny eller gammal, som också letar efter någon att träna lydnad med? Jag hoppas det! Och jag hoppas vi hittar varandra!

3 reaktioner till “Träningskompis saknas!”

  1. Varför bor du så långt bort Malin?! Jag hade verkligen behövt någon som du att träna både lydnad, bruks och jakt med <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.