Finns det något roligare än spår…?!

Sen senaste uppdateringen här, har Iver fått gå en del spår! Och vad otroligt roligt det är! Jag tycker ju det mesta är kul inom hundträningen, lydnad, jakt, rally, bruks osv, men spår är verkligen SÅ HIMLA KUL! Jag har ju hållit på med spår i många år nu, men har inte tröttnat det minsta än så länge.

För tre veckor sedan var Eva här och hälsade på. Hon la ett klurigt och jättekul spår till Iver, som han löste så fint! Sen fick Signe och Keno träna jakt, himla kul sa farsan!

Helgen 27-29 maj hade vi fullt upp här i Näs! Vi arrangerade tollingjaktprov, där jag och Brita var provledare. Domaren kom hit på fredag kväll och sen gick hela lördag dag åt till provet och att ställa om för nästa dags prov. På kvällen hade vi middag här hemma, 10 personer var vi, en del ända från Skåne ;). Så himla trevligt!
Sen upp igen på söndag morgon och köra en dag med prov igen. Det kändes som att det blev ett riktigt bra arrangemang.

Vilse fick vara med på lördagen eftersom Magnus inte var hemma. Men det var inga problem, han fann sig så fint i att sitta i bilen med dom stora grabbarna och skotten brydde han sig inte om.

Vilse har fått hänga med på mitt aktiva liv och har gjort det med bravur! Förutom TJP har han varit och hälsat på några, mina föräldrar mfl och även varit med på en brukstävling, för att nämna några saker. Men han har även varit hemma mycket och fått tid att acklimatisera sig.

Iver har gjort en tävling till i elitspår och även denna gång hade vi fullt i skogen och dessutom vår bästa lydnad hittills, så fantastiskt roligt! Tyvärr strulade uppletet, så där nollade vi trots två föremål. En femma hade räckt till cert… Surt förstås, men så himla kul att vi nu ligger på en sån bra nivå! I sommar tävlar vi inget men i höst ska vi köra på!

Goa tjejgänget var här på nationaldagen. Spår till Iver, som Ulle lagt, jättebra spår! Och viltspår till keno (som han inte gjort på 9 år, förutom skarpa eftersök!), som han spårade klockrent! Fika, mat, goa skratt och skjutträning med hagel hann vi med!!! Vilken rolig kväll!

En kväll fick Iver spåra ett spår som Anna hade lagt. Alla pinnar med in och spårade på så fint! Faktiskt har vi tränat ett pass lydnad också! Tillsammans med Anette på klubben. Jag dammade av treans lydnad, det var några år sen sist, och det mesta satt kvar hos Iver. Rutan, vittring, hopp/apport, sättande under gång. Kul! Förutom det fick han göra ett framåtsändande, som kändes fint! Keno tränade rally och Vilse var bara söt…

Nu när det är sommar har vi oftast inga planerade träningar utan tränar lite när andan faller på. Ganska skönt faktiskt. Det blir lite latare dagar efter jobbet, hundarna får simma en del, jag rider då och då på våra sommarhästar som är här nu och vi grejar lite här hemma.

Höstens kurser ligger ute och blev fulla på nolltid! Kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.