Tävling med mys.

Ikväll sitter jag och Iver och myser på ett hemtrevligt litet B och B i Skövde! Kan verkligen rekommendera att bo här om du ska åt detta hållet!

Medan Iver sover gott i en helt egen säng och knappast har sina tankar kvar på vad vi varit med om under dagen, sitter jag och njuter av segerns sötma! Elitspår i Skövde idag. Bakspår som jag får spåna lite på, han kändes väldigt osäker idag på upptaget. Desto bättre gick spåret, alla pinnar med in. Det var en råbock i spåret som vi tydligen drev framför oss i slutet och jag är stolt över Iver som istället för att byta spår eller bli het och exalterad,  gick ner till ett väldigt sakta tempo för att orka reda ut det hela.  Duktig kille!

Det som är vår seger idag är lydnaden!  Iver höll sig återigen i bra aktivitetsnivå och var lugn, tyst och fokuserad. Till skillnad mot säsongens första Tävling i Götene höll han ihop helt! Så vår nya uppvärmning och nya belöningsmetod funkar! Så himla kul! Sen är ju Iver, ja just det..Iver… Så på metallen fick han godislukt i näsan (det låg bitar på planen) så då tappade han koncentrationen och åt godis istället.  Jaja, ingen är perfekt…

Platsen fick han 9 på, han var lite orolig, tittade på skytten. Litet bakslag, men vi har tävlat tre gånger nu och jag har inte tränat nån plats mellan.

Det var en trött Iver på uppletandet, jag kände inte riktigt igen honom och hans låga fart, han brukar ju vara så duktig på det…

Imorgon tävlar vi igen i Skövde, får se hur allt stämmer då…

Förra helgen startade vi Elitspår i Mariestad,  då gick också lydnaden bra, lugn och fokuserad Iver. Fullt på platsen, på spåret, och 9 på uppletandet. Och Bakspår. ..

Bruks är fantastiskt roligt och även svårt, i alla fall uppe i elitklass, att få allt att stämma på samma dag. Men våra första tre tävlingar för säsongen, kommer jag minnas med glädje. Det var då jag hade hittat nyckeln till Ivers aktivitet och vi var verkligen ett team!

Keno åkte på en otäck bakterie förra veckan och var riktigt dålig, jag trodde jag skulle mista honom. Men efter två dagar med dropp och lite antibiotika är han pigg som en mört igen! Så vi har inte tränat nåt, jag vill att han vilar lite till från det,  även om han själv tycker det är helt onödigt. Så vi får se om vi kommer till start i rally, vi är anmälda i alla fall.

Igår hämtade vi hem två linderödssvin, som ska bo hos oss. Ska bli spännande!

Håll en tumme för oss i Skövde imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.