Nafs igen…

I söndags var det dags för tävling igen! Min gamla, härliga fd hemmaklubb Hammarö bk stod för den.

Återigen fick Iver med sig alla pinnar in, dessutom med ett fint upptag åt rätt håll. Underbart duktig spårhund!

På klubben var det sen dags för uppletande. Ett uppletande som Iver kändes lite ofokuserad bitvis i. Men han var helt tyst i skicken!!! Han jobbade bra men kom inte riktigt ut på djupet. Två föremål, så där tappade vi en massa.

Plats med skott gick prima! Igen!  En lycklig matte så klart! Lydnaden hade ris och ros, en matte som var för trött i mössan för att fokusera och rädda upp situationen gjorde att vi precis missade certet… Vi nafsade igen…

Efter mycket funderande fram och tillbaka har jag nu bestämt mig för att satsa helhjärtat på bruks för ivers del. I alla fall denna säsongen. Så får vi se hur det blir med jakten. Vi kör jakt när andan faller på. Jag vill ge oss en bra chans och det går inte med så lite träning som det blir. Känns som ett bra beslut!

Nu vilar vi helt från bruks denna veckan,  tror vi båda behöver det. Istället fick båda hundarna igår köra lite kul jaktträning innan kursen drog igång. Keno tränade också lite rallylydnad.

Kurserna rullar på och även en hel del privatträningar. Kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.