Min stjärna.

Igår startade Iver och jag på årets första elitspår! Och specialen gjorde han såååå bra! Ett lugnt och fint spårupptag som han tog åt rätt håll (9 poäng, lite avdrag för snett ut först), bra spårning med alla pinnar hittade (10 poäng förstås)! Ett uppletande där fyra saker kom in inom tiden, med lite avdrag för tugg så 9 poäng på det. Plats med skott fick vi 10 poäng på. Och det är nog mest värt av allt för mig!

Det fanns ris och ros i lydnaden. Inte i själva momenten egentligen, utan hans förmåga att kunna / inte kunna hålla ihop sig. De som följt Iver genom åren, eller i alla fall sett lite av honom, vet att han har lätt för att bli splittrad. Han har också haft en låsning på skytten och skruvat upp sig nåt enormt på den. Momenten i lydnaden sitter egentligen bra, men så fort det blir kedjor kommer ljud ibland eller om han inte exakt känner igen sig i det vi ska göra.

Vi två, som ekipage, kommer aldrig att bli några stora stjärnor, det är bara att acceptera. Vi kämpar på så gott vi kan och säkert hade jag kunnat gjort mycket annorlunda och fått ett bättre resultat, om jag vetat vad jag vet idag. Men vi båda tycker det är så himla kul med bruks, Iver har en otroligt bra näsa och vi kom ju upp i elitklass när Iver var tre år gammal. Så varför ge upp nu? Medan andra måste upp i 600 poäng och mer för att vara nöjda, kan jag istället vara överlycklig över att plats med skott fungerat så bra. Eller att han spårar så bra. En del tycker nog vi är riktigt kassa med våra poäng, men för mig betyder det jättemycket. Vi har alla olika mål och strävar mot dom på olika sätt. Så vi fortsätter ett tag till. Så får vi se sen.

Det är en go känsla i magen efter att ha kämpat en del med platsen, att få höra att han låg lugnt och tyst. Hade hoppat till lite vid skott, men inget annat. Även att vissa moment som vi tränat på för att få honom att hålla ihop sig i, fungerade, känns så klart som en seger i sig. Vi är inte framme i mål än, vi kommer kanske aldrig någonsin dit, men vi kämpar på, goa Herr Iver och jag!

Jag har bestämt mig för att starta mästarklass med keno så jag har kikat lite på dom nya momenten. Och det är ganska många vi inte kan… Blir spännande att lära in nytt, vi har en månad på oss.

I fredags hade vi träningsjaktprov i vår jaktgrupp. Mycket var bra och även där har vår träning verkligen gett resultat! Känns bra inför säsongen, även om jag inte vet om vi alls kommer att starta…

Kurserna är i full gång, snart flyttar grisarna in, lite senare kommer hästarna och sen kommer även en jaktlabbe  att utöka vår flock!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.