Iver har knipit sitt första cert!

Dag två i Skövde, elitspår igen… Det var första gången jag testade att tävla honom två dagar i rad. Och det gick ju utmärkt!

Först var det spår, rätt håll och alla pinnar. Lite avdrag på upptag pga att han först inte gick rakt ut och sen tog upp fel spår (vilket inte ska belasta hunden), när jag skickade ut igen tog han samma håll, fast ända ut på rätt spår. Spåret innehöll väldigt många vinklar, stora, breda diken, gick över två vägar och över en spång. Roligt spår!

Tillbaka på klubben var det lydnad nästan direkt för oss. Och han gjorde en riktigt fin lydnad!  En hel del 9 och 10!

Kort väntan innan uppletande, där Iver fick in fyra föremål på bra tid. Avdrag för nåt tugg och lite ”splitter” vid skicken.

Till sist en plats med skott, som han fick full pott på!

Jag hade ingen aning om några poäng på lydnaden, så jag gick och försökte att inte hoppas, även om flera indikerade att nog skulle vi ta ett cert… Så på prisutdelningen… Vi kom 3 av 13 st och vi lyckades knipa ett cert på 585 poäng!! Jag blev så glad så jag kastade mig om halsen på prisutdelaren (som även var min spårläggare)! Himla vad kul!! Vi tog cert liksom!!! Tjoho!! Detta kan vi leva på ett tag!!!

I veckan som gått har jag haft kurs tisdag och onsdag som vanligt. Igår startade valpkursen upp med ett härligt gäng valpar!!! Ska bli kul att följa dom! För egen del försöker jag hinna med lite träning mellan jobb och kurser, igår fick Iver göra ett uppletande och lite lydnad, keno tränade de nya momenten i mästarklass.

Idag ska jag för första gången hälsa på min blivande valp, ska bli så himla kul att se vilka dom är (det som går att se än så länge)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.