Nästan en månad…

…Sen sist jag skrev i bloggen. Vart tog tiden vägen?

Inom jakten har vi tränat ganska mycket markeringar nu ett tag. Ofta lite kluriga med dolda nedslag och tillsammans med linjetag eller dirigeringar. Det är kul att hitta kluriga uppgifter för hundarna och lägga sig precis under deras utbildningsnivå! Båda grabbarna har tränat, även om Iver oftast får göra mer än Keno.

När det gäller spår har jag lagt några stycken till Iver. Alla har varit i skogen med varierande längd och terräng. Tycker han håller en bra nivå, även om han missade två pinnar på sista spåret vi gick. Han har fått många vinklar av olika slag eftersom jag tyckte ett tag att han genade i dom och det har gett resultat!

Nåt enstaka uppletande har dom också fått göra, och dom jobbar på bra. Jag känner ändå att Iver behöver mer rutin på det för att vara helt lugn och trygg, han kan fortfarande vara lite för hög i aktivitetsnivå.

När vi hunnit har Iver tränat några moment i brukslydnaden, främst framåtsändande. Keno har haft lite vila från rallylydnaden men vi har kommit igång lite smått igen.

I helgen var jag på wt-utbildning med Anna-Lena wendt. Ssrk värmland hade fixat så bra med den! Jättebra utbildning, fick lite att tänka på, inte bara när det gäller att lägga upp rutor utan även för egen träning.

Den här veckan är det ganska påställt med annat, men kanske hinner jag sticka emellan med någon träning. Jakt på fredag är planen i alla fall!

Jag har faktiskt anmält till några tävlingar nu, får se om vi kommer med. Känns roligt att få komma ut igen, blev ju lite knapert förra året… 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.