Mjukosttuben…

…den kan göra underverk ibland!

Ett tag tränade Iver ganska ofta med tub för att få ner aktivitetsnivån och hålla startljudet nere. Men nu var det längesen vi använde det. Så i tisdags hade jag köpt en, lagom till träningen på klubben i Forshaga tillsammans med Emmelie, Anna, Ingela och Annika.

Och det GÖR VERKLIGEN SKILLNAD! Emmelie kommenderade oss i ff, inkallning, framåtsändande, metall, tungen och kryp. Iver fick belöning lite nu och då, men körde även två moment efter varandra utan belöning. Han var så otroligt lugn och fin!!!

Iver fick också göra en platsliggning med skytt (utan skott) och två hundar. Gick hur bra som helst! Han var helt cool och tittade inte ens åt skytten!  Framsteg!  Vila några månader från momentet är bra ibland!

Keno tränade rallylydnad i hel bana, det gick över förväntan. Det gäller för mig att vara extra tydlig då det är många nya rörelser för honom.

Igår körde jag, Eva och Helena en bra övning på I2. Utmaning för både Iver och signe. Den låg precis på gränsen för att vara för svår, perfekt träning! Det ingick skott, markeringar, linjetag och inte minst att vänta… Iver fixade det bra, även om han stördes ut lite av skotten ibland. Även här var tuben väldigt bra att ha som belöning. Keno fick träna först och Helena kastade markeringar och sköt åt oss. Dessutom blev det linjetag och dirigeringar. Det var sprutt i gubben och farten var hög!

Idag ska jag fokusera på brukslydnad och rallylydnad hemma med grabbarna innan tabatan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.