En ledig vecka!

DSC_1408

Nu har jag haft en helt ledig vecka! Jag lyckades få feber och ont i kroppen några dagar men det var nog en light-variant av influensan för jag kom på benen snabbt igen.

När febern härjade som värst blev det förstås inte många knop, men lite har vi hunnit med i alla fall. Hundarna fick springa i skogen när jag åkte fyrhjuling en dag och dagen efter var jag ju redan bättre så då fick dom ett stort sök ute på ängen (sök är bra ”latmansträning”).

Det är himla intressant det här med hundar och deras mentalitet! Söket blev ju lite ”hejsan hoppsan”, inte helt enligt vanlig träning. Båda hundarna sökte samtidigt och skicken ut i rutan blev inte exakt som vanligt, eftersom en hund ibland var på väg in med en dummy när jag skulle skicka ut den andra osv. Dom brukar träna sök ihop, fast jag brukar vara bättre på att ha koll på skicken. Skyller på febern…

Och direkt såg jag på Iver hur osäker han blev, han vände efter ett tag och kom tillbaka. Vad var det han skulle göra egentligen? Det här kände han inte alls igen… Keno, den glada och trygga pajasen, struntade helt i det och körde på ändå. Så jag tog in Iver, lät honom få sina vanliga rutiner och vips! så visste han precis vad som förväntades av honom och han gjorde ett fint sök! Så små och få detaljer, men ändå… För Iver är dom kanonviktiga! Härliga hund, han har blivit duktig på att berätta det för mig och jag har nog blivit bättre på att uppfatta situationen…

Vi har hunnit att träna jakt några gånger också. Mest markeringar och dirigeringar av olika slag. Gäller att träna sånt som är svårt att träna själv. Keno har alltid varit en duktig markör, men det är så klart lite sämre nu när han inte hör dom längre. Är det dessutom dålig sikt som igår när det var som dimma, blir det ibland svårt för honom att markera bra. Men vi kör på så gott det går! Iver har fått kluriga markeringar, dolda nedslag, dolda kastare. Han behöver mer sån träning, det är ju först nu jag kan träna riktigt med markeringar med honom.

Ett långt spår i skogen har Iver fått, Ingela la det. Han fixade hennes klurigheter så bra, så roligt! Men han gick bet där det traskat runt folk i spåret, men löste det till sist. Duktig spårhund!

Keno ska starta avancerad rallylydnad om knappt två veckor, så nu får vi nog börja träna… Jag har också börjat kika i tävlingskalendern och ska vi starta på dom prov jag tänkt inom jakt och bruks får vi nog börja träna lite mer… Iver behöver få träna platsliggning efter vinterns uppehåll. Jag har en plan och hoppas den duger…

Inom jakten med Keno känns det mesta bra, det handlar mer om att väder och vind och provets upplägg ska vara gynnsamma för honom numera. Vi ska så klart träna med vilt några gånger och sen vill jag träna tryck med skott på båda grabbarna. Så får vi se sen vad det leder till och hur det känns om någon månad… Planen är i alla fall att testa att starta TJP med Keno och se om han pallar med, starta elitspår med Iver och vänta med hans ev jaktstart till hösten. Men som sagt, vi får se hur det känns längre fram. Det är många delar i båda disciplinerna.

Idag var vi ute och traskade länge i skogen, stannade och grillade korv och kikade på vår numera liggande skog…
DSC_1419

Grabbarna käkade grisöra medans vi grillade korv!
DSC_1423

Och som vanligt ska Iver ha sista slurken på kaffet…
DSC_1431

Therese, Jimmy och Regina dök upp på eftermiddagen, lite fika och en massa töl. Trevligt!

Imorgon börjar jag nytt, tillfälligt jobb på dagtid, i väntan på att min tjänst blir ledig igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.