GOTT NYTT ÅR!

Hann inte in här och blogga ett ”God jul” så det får bli ett ”Gott nytt år” istället…

DSC_1354

Innan jul hann jag med ett kurstillfälle på vardera kurserna, en fika med promenad hos Pernilla och så klart promenader med vovvarna. Dagen före julafton tränade vi faktiskt lite på klubben efter jobbet. Ensamma så klart… Vem tränar hund på uppesittarkvällen… Jo, jag…

I alla fall lite. Iver tränade bruks och Keno rally. Just nu fokuserar vi på små kedjor och att få till framsändande och kryp då vi fått backa lite där, och Iver börjar få till framåtsändandet igen, men lite huvudbry har jag kvar där. Inte i själva momentet utan sinnesstämningen.
I krypet har vi fått tillbaka en lugnare Iver utan ljud, men på bekostnad av tekniken. På´t igen bara!

Julafton hos mor och far och sen drog jag och Magnus till Långberget. Där var vi kvar fram till söndag. Ingen hundträning, ingen snö och inga skidor… Men vi gillar ju att vandra så vi tog turer på lederna istället. Underbart skönt att vara där var det i alla fall! Och en kväll var vi på bio och såg ”En man som heter Ove”. Jag läste boken för några år sen och tyckte den var så himla bra! Det var även filmen, även om filmen sällan blir lika bra som boken…

Ingen snö men himla härligt väder! – 10 grader och SOL!
DSC_1364

Vi hittade några plättar med snö i alla fall…
DSC_1371

Igår var det äntligen dags för lite hundträning igen! Helen hade bjudit med mig att träna i Lervikshallen så vi tränade till och med inomhus! Händer i stort sett aldrig att jag tränar inne, jo i ridhus då om det är väldigt mycket snö. Bra träning av lite olika rallybanor för Keno. Det är inte helt lätt att lära sig göra allt på höger sida när han närmar sig tio år och hela sitt liv gjort allt på vänster sida. Det är en utmaning, men en kul sådan! Så nu har vi drygt tre veckor på oss att träna in allt för sen ska vi faktiskt starta avancerad klass… Ja, jösses…

Iver fick träna bruksmomenten. Kryp inomhus var en hit förstås och med hjälp blev det rätt teknik, men vi har att träna på där. Framåtsändandet funkade fint (utrymmet räckte bara åt ett håll), likaså ff, inkallning, skall, hopp och apporterna. Satte ihop små kedjor då och då och inget ljud på skicket i framåtsändandet, jippii!

På hemvägen stannade jag vid Kristinehamns BK, la spår och gick en promenad. Iver fick sen ta spåret på 500 m, upptag vänster med 8 pinnar. Rätt håll, bra spår, tog alla pinnar. Kanske är vinterspår som är vår grej…

Idag jobbar jag igen. Kanske blir det träning inomhus hemma ikväll. Typ kryp för Iver och högerhandling för Keno.

 

En kommentar till “GOTT NYTT ÅR!”

  1. Skoj att träna ihop och det var ju inte sista gången. Du får berätta om vandringslederna på Långberget nästa gång, behöver vidga mina vyer. /Helen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.