En regnig helg…

Helga var ju på besök i helgen! Så fredagen bjöd på strömavbrott på kvällen. Ganska mysigt ändå, sitta inne med tända ljus, eld i kakelugnen och spela yatzy… Strömmen var inte borta så länge, däremot fick vi vänta på att mobilerna skulle fungera ända till söndagen.

Lördagen blev en sån där dag då jag grejade hemma, rensade till och med avloppet. Kaninerna fick städat, hundarna en rejäl runda i skogen, mat blev köpt och ägg hämtades hos ”bonnen”. Jag passade på att kika in till Therese också och ta en kopp te. Tänk att fast vi bor så nära varandra ses vi nästan minst…

Jaktkurs söndag förmiddag! Innan de dök upp fick Keno träna på långa linjetag med terrängbyte, höger och vänster och stopp. Nu när jag belönat upp stoppsignalen funkade den fint igen. Iver fick göra några dolda, halvlånga linjetag. Och han gjorde det utan ljud och utan att stanna och tveka/fråga. Gött!

Efter kursen dök Åsa, Madde, Pernilla, Mari och Anna upp hemma hos mig och vi tränade jakt. Det var riktigt skitväder så efter några timmar var vi rejält blöta, så blöta att vi till och med stod över fikat…
Övningen vi gjorde blev lite rörig till en början, men jag är väldigt nöjd med Iver som höll ihop så bra och kunde vara med och träna samtidigt som alla andra. Stadga, markeringar och linjetag blev det.

Igår var jag ledig, så skönt! Efter laserbehandling av min onda axel, skjutsning av en granne och besök hos frissan drog jag och hundarna till Brattforsheden. En riktig långpromenad tog vi och sen fick Iver spåra 1,3 km och båda fick göra uppletande. Iver spårade riktigt bra, tog alla vinklar fint och gjorde ett fint upptag åt vänster. Dock delade vi på uppgiften att hitta pinnar. Han hittade fem och jag tre… Hmmm, inte helt lyckat…
Uppletandet fick bli med olika apporter, trä, metall, tung, då jag glömt sakerna hemma. De jobbade på bra och hittade sakerna snabbt.

På väg hem kikade jag in till svärpäronen för en pratstund och för att ge dom lite hemgjord marsipan. Allt drog ut på tiden så mycket så jag hann inte ens iväg på tabatan. Brukar aldrig missa den…

Ikväll är det sista gången på allmänlydnadskursen och jag hoppas hinna träna lite lydnad innan. Söta Mira ska följa med oss hem i eftermiddag också och tillbringa natten hos oss. Ska bli mysigt! Bra att få öva på att ha labbe hemma… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.