Omställningar…

DSC_1006

Jag har inte haft tid att skriva nåt här på länge nu. Det har varit, och är, en del omställningar i livet just nu. Inte så stora kanske en del tycker, men för mig har det varit ganska jobbigt en period.

För mig blev det en sorg på något vis när vår underbara arbetsgrupp splittrades, det här hände ju liksom mot vår vilja… Det har tagit en stund att komma ifatt och ta till mig det nya. Mina nya kolleger är nygamla och är också jättebra att arbeta tillsammans med, men det var ändå svårt i början, jag kände ingen glädje riktigt.

Att få ha sina hundar med i arbetet är förstås inget man kan ta för givet, men de har ändå varit med under fem år av och till och det sätter ju vissa spår på en viss form av rutiner förstås. Nya rutiner är det egentligen jag som har haft svårast att acceptera. Jag har känt mig stressad av att veta att de sitter ensamma kvar hemma och vetskapen om att jag alltid måste ha plattan i mattan hemåt direkt efter jobbet och aldrig kunna utföra några ärenden på vägen, har stressat mig. Nu är det ju inte alltid det är så här, Magnus jobbar ju bara dagveckor ibland och de andra veckorna är han ju hemma med dom. Men det är också en annan känsla nu, att jag tycker att jag inte hinner umgås med dom så mycket som jag är van.

Vår verksamhet var ju så himla klockren och vi fick otroligt bra respons från både chefer, kunder, kolleger och från samhället i övrigt. Därför känns det extra sorgligt att den bara lades ner så där utan vidare. Det har känts lite tungt att starta upp en helt ny verksamhet där inte hundar ingår och det har tagit en tid att ställa om.

Men nu börjar det kännas bättre ändå. Jag trivs med mina kollegor, vi har startat upp en bra verksamhet, hundarna verkar trivas i hundgården dom gånger dom måste vara där och jag har blivit bättre på att inse att dom klarar sig dom där minuterna extra så jag kan köra hemåt utan att känna mig så stressad.

Tankarna går i alla fall åt att söka nytt jobb och jag söker runt en del. Jag har lite trådar ute här och där, jag hoppas det nappar snart… Nattjobb och/eller jobb i Molkom är det som jag har i tankarna. Tollartokens går riktigt bra vilket är fantastiskt roligt! Jag vill fortsätta att hålla det på en lagom nivå så jag fortfarande tycker det är kul att hålla kurser och kastar mig in i varje ny kurs med fullt fokus. Därför skulle ett nattjobb med lägre procent kombineras bra med Tollartokens tror jag! Och dessutom känns det kul med nya utmaningar!

Våra morgonpromenader är härliga!
DSC_0997 DSC_0969

Under månaden som gått sen jag skrev sist har jag mest lagt tid på att bli bra i ryggen. Helt bra är jag väl inte än, det är musklerna i sätet som känns då och då plus en trötthetskänsla i ryggen. Men smärtan och stelheten är ju borta. Jag har väldigt försiktigt varit med på två träningspass, ett Tabatapass och ett cross fitpass, men jag har inte gjort alla övningar och heller inte i samma takt. Men det är en början i alla fall.

Huset har fått sig en grundlig rengöring, i alla fall på nedervåningen, rena fönster, nya gardiner och dukar, nya krukor och blommor. Jag har tagit lite varje dag och till slut blev det klart.
Jag har umgåtts en del med goa vänner, fikat och tränat lite jakt det jag orkat.

Iver har startat i elitspår där han gjorde både bra och mindre bra saker… Sista tävlingen för säsongen blev på hemmaklubben där han återigen låg fint på platsen, spårade bra, framspår och relativt bra nivå på lydnaden. Det tar vi med oss in i vintervilan.

DSC_0979

Keno har startat på ett tollingjaktprov, som var alldeles för svårt upplagt för att passa Farbrorn, men kul hade vi i alla fall. Vi har ett prov kvar i år, får se hur det går…

Jag har gjort en kovändning och fått för mig att jag och grabbarna ska göra nåt helt annat ett tag. Så utan nån träning alls anmälde jag till en rallylydnadstävling! Nu är ju båda hundarna väl tränade i lydnad, men det finns en del moment med som dom absolut inte kan. Jag kommer inte alls lägga ner en massa träning inför den, utan bara gå ut och köra på kul. Vi tränar lite på promenaderna, sånt som är nytt, så får vi se hur det går sen. Dom tycker i alla fall att det är hur kul som helst. Kan tänka mig att det blir Bananas på planen med skyltar som far och flyger, haha!

Två kurser håller jag igång också, plus lite helgkurser och privatträningar. Imorgon ska jag vara instruktör på kennel Guldstrimmans valpträff, ska bli kul!

Ännu en fin morgon…
DSC_0999

En kommentar till “Omställningar…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.