Keno första pris i ökl tjp!!!

DSC_2096

Semestern har varit härlig! En tur till Ockelbo där vi startade på tollingjaktprov! Keno fick på fredagen en tvåa, med snudd på ettan, lite omständig dirigering drog ner priset. På söndagen däremot drog han till med ett fint första pris! Så duktig, pöjken! Det är så fascinerande att se en hund som varit borta från jakten i fyra år, ta upp den igen med sån glädje och bra moment! Jag har inte alls några problem med att han först i högre ålder tar ettan i Ökl, utan tycker det känns jättekul att han är ”still going strong”. Och han ska ju ha ett kul liv även som äldre!

DSC_2086 DSC_2085

Alla avlämningar i hand!
DSC_2084

Det här gjorde vi bra, matte!
DSC_2082

Snillen spekulerar…
DSC_2077

Naturligt gömsle i Ockelbo!
DSC_0860

Iver testade även han på ökl och han började fint med bra ansmygning, lugn passivitet och bra tolling. Drog som en avlöning på skott nr två, så där slutade provet för hans del. Men det finns många goa bitar att vara glad över ändå.

Efter Ockelbo åkte vi vidare till sälen. Där vandrade vi, umgicks med trevligt tollarfolk och hade det gött. På helgen var det återigen dags för start på tjp. Keno var återigen så nära ett första pris men landade på en tvåa. Han tog in gåsen och jag är jättenöjd över vår start. Ivers start blev en upprepning från veckan före. Men nu har jag iallafall hittat den felande länken tror jag.

Härlig utsikt!
DSC_2104

Stensjön, ett av målen på vandringen.
DSC_0880

Resten av semestern har vi byggt, målat, vilat, ätit glass på mormors glasskafe, käkat på diners 45, ridit (Magnus har varit ute på en tur på 1,5 timmar), umgåtts med massor av goa vänner, haft kräftskiva, varit till Lurö och en massa annat.

Kurserna i höst börjar fyllas men det finns platser lite här och där, några är dock helt fulla.

Vi träffade på en av Ivers bröder på specialen – Holger. Så himla kul att få träffa dem, inte sett honom på fyra år.
DSC_2110

Tillbaka i vardagen känns ganska bra! Träningen är igång, tabata i torsdags, Cross fit imorgon, promenaderna mer rejäla, långritt med hästarna tillsammans med Eva och kursplanering. Även hundträningen har vi startat upp lite mer, vi brukar inte träna så mycket under semestern. Iver har visat att några månaders vila från spår och brukslydnad bara gör det bättre! Två spår och tre pass lydnad har vi hunnit med och det känns otroligt bra. Det finns små saker att fila på som alltid, men hans lagom nivå är underbar!

Lokal kan man verkligen kalla bensinpumpen utanför Diners 45…
DSC_0931

Lurö
DSC_0926

Ida och Anette som vi hälsade på, på Lurö.
DSC_0925

Fikapaus på långritten!
DSC_0938

Idag tränade vi jakt med Mari och Åsa. Keno fick göra ett sök med blandat vilt, han har inte tagit annat vilt än and och gås på flera år. Men kanin, duva, änder, gås och mås kom minsann in. Sen jobbade han och Kalix ”i par”. Keno började och gjorde  två dubbla på vatten, skott på vägen in med nr två och sen linjetag över vattnet. det gick finfint! Sen fick han vara passiv när Kalix körde och det var inga problem.

Iver fick faktiskt inte träna någon jakt alls, utan fick istället spåra. Spåret låg 4 timmar, var nästan elitlängd, åtta pinnar, gick i väldigt torr och krånglig terräng och även på väg och det var gassande sol, riktigt hett.  Han löste det så himla bra! Spårade noga och bra, hittade alla pinnar och hade inte alls nåt problem att spåra på vägen en bra bit.

Det kommer att bli en del förändringar i höst, jag ska byta jobb och som det ser ut nu får inte hundarna följa med dit. Vi får se hur allt löser sig, vi tar en bit i taget. En resa till USA och hälsa på brorsan med familj ska vi också hinna med i höst. Men först njuter jag av den härliga sommaren som är kvar!

2 reaktioner till “Keno första pris i ökl tjp!!!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.