Sommarprojekt

Det blir lätt många projekt som ska ros i hamn på sommaren. Måla, snickra, bygga, slänga, riva, träna…

Vi brukar vara ganska effektiva, vilket är tur, för vi blir klara med det vi påbörjat och vi hinner med det mesta vi tänkt oss.
Mitt projekt att renovera de gamla Grythyttanstolarna, som vi hittade i vårt gamla uthus, är nu klart och jag blev väldigt nöjd med dom. Kul att kunna ta tillvara så gamla stolar!
Även målningen av uterummet är klart, det är bara Magnus del kvar (för högt upp för mig).
Även Tottes bur har fått ny färg på sig, tyckte den blev riktigt bra. Nu har jag ju köpt mig ytterligare en kaninbur så nu dök det helt plötsligt upp ett nytt projekt – att måla om den också…
Fler projekt står på kö och vi betar av…

Träning har det blivit förstås också, även om vi har dragit ner på tempot en hel del. Semesterkänslan har redan infunnit sig, fast jag fortfarande jobbar…
Men vi håller igång med våra joggingturer, tränar cross fit eller styrka när andan faller på, cyklar, simmar. Och rider förstås! Jag rider Pappi ganska ofta, han är himla trevlig! Och sen dyker det upp trevliga ridkamrater här hemma då och då och då rider vi ut på båda hästarna. Mysigt som bara den!

Edith och Brie har flyttat in hos oss i Näs också! Två underbara tjejer av rasen fransk vädur. De kommer att väga runt 6 kg som fullvuxna så det blir två rediga damer! En stor och fin bur bor de i, med en stor gård att springa i.

På sommaren får vi så många besök och det är så himla roligt! Både spontana och planerade. Igår var Anna och Vincent här och kelade med kaniner, hästar, hundar och åkte traktor (ja, Vincent då, inte Anna…). En fika hann vi med också. En kul kväll blev det!

Hundträningen då…. Jo, vi kör fortfarande bara jakten… Eller ett spår har Iver fått gå faktiskt. Ett enda…
Det går upp och ner som med all träning, men jag tycker grabbarna sköter sig ganska bra. Keno känns klar för start, sen vet jag att vi inte tränar så enormt svåra saker så skulle provet vara väldigt klurigt åker vi nog på det. Det behöver också vara gynnsamma förhållanden när det gäller vädret, är det mycket vind har han svårt att höra. Vi har ändå jobbat ihop oss ganska bra med nåt sorts teckenspråk där han själv väljer att ta kontakt för att se mina tecken.
Vi har testat gås en gång och han har ju svårt med den, det vet jag sen förut. Jag introducerade ju den väldigt sent i hans liv, han behöver träna på den massor. Vi hoppas på en gås modell mindre på proven…

Iver då… Vi kämpar på med skotten. Det känns som att jag har hittat en bra modell för oss eftersom det blir bättre varje pass vi tränar. Men om det håller hela vägen fram får vi se… Ibland vill jag bara ge upp, det ligger så himla mycket jobb bakom allt när det gäller honom och ibland känns det jobbigt. Men han är i alla fall anmäld så får vi se hur det känns efter starterna.
Han tar gås utan problem, men vill gärna behålla den…
Han har utvecklats nåt enormt när det gäller vattenarbete och har blivit otroligt modig! Han simmar långt, rakt över, kommer tillbaka, tar kluriga vägar utan att blinka osv. Får se hur långt det håller, innerst inne är han en väldigt liten, liten, liten, hund…

Nu i helgen ska Iver och jag gå kurs för vår favorit – Eva Thoren Söderström och Keno och jag ska gå kurs för någon som är helt ny för mig. Det är SSRK Bergslagen som anordnar, det ska bli jättekul! Det var flera år sen vi gick nån kurs i jakten!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.