S.E.M.E.S.T.E.R (och kurs i nosework)!!!!!

DSC_0829Innan jag tar semester fullt ut får det bli en sista uppdatering! Skulle tro att hemsidan kommer att få semester nu men man vet aldrig, hux flux kanske jag får lust att blogga igen…

Jag började min semester igår och är nu ledig nästan fyra veckor. Ska bli underbart! Ledigheten gäller både mitt arbete i kommunen och min egen firma. Men såklart kommer jag ändå att svara på mejl och samtal angående kurser mm.
Jaktkurserna fylldes fort, pga ett återbud finns det nu en plats kvar i retriever grund. Även kurser som går senare i höst ligger nu ute. Välkommen att anmäla!

Kursen i torsdags för Bolly gav en ny, bra övning och en bra lösning på gås för Iver. En mycket trevlig kväll i trevligt sällskap! Tack SSRK/VL!

I helgen har jag och grabbarna Grus varit i Borlänge och lärt oss massor om nosework! Keno var den som fick göra mest, men även Iver fick prova lite och båda var väldigt duktiga. Det gav mersmak, tanken var att detta skulle bli Kenos och min verksamhet när han även slutar med jakten och det kommer det definitivt att bli! Men även Iver kommer nog att få köra det en del.

Vi bodde i ett hus som jag fick låna av Malin H, eftersom de ändå var bortresta. Otrolig gästfrihet! Tack snälla! Innan jag åkte hem på söndagen tränade vi lite vid ett tjärn tillsammans med Malin och Milton. Mina hundar var ganska slitna och gjorde väl inget jobb att skryta med precis, men några små bitar blev bra i alla fall.

De hade både flygplan och tåg som man kunde söka i, men det hann vi inte med.

Keno sökte bland brandkläder, stövlar, på vinden, på brandbilar, ja på de flesta ställen…
DSC_0822
DSC_0825
DSC_0847
DSC_0851
DSC_0857

Iver fick göra fordonssök…
DSC_0832
DSC_0836
DSC_0840

Igår träffade vi Åsa en sväng på kvällen, i Norum. Då hade både jag och hundarna slappat hela dagen, så då gick träningen riktigt bra! Linje på vatten, en övning för att träna hö/vä/stopp på vatten fick bli kvällens träning, och den gick bra!

Vi har även tränat gås några dagar i rad nu och det går hur bra som helst! Bara matte kom på vilken belöning som behövdes så hivas gåsen in efter noter numera…

Start på TJP i Ockelbo, vandring i fjällen, Tollarspecialen med start på TJP står på schemat under semestern. Annars ska vi mest ta det lugnt, ta dagen som den kommer och njuta av ledigheten.

HA EN UNDERBAR SOMMAR ALLIHOP!!!!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.