Frisk som en nötkärna och gåsen är god…

Efter drygt 20 år inom kommunen har vi nu äntligen fått erbjudande om en hälsoundersökning. Och det ville jag så klart göra!
Blodtryck, puls, vikt, längd, bmi, glukos, kolesterol, kondition mm kollades. Och allt såg jättefint ut! Innan fick jag även fylla i en enkät med en massa frågor om hur jag lever och äter osv. Extra kul att jag hade ”för bra kondition” så hon fick lägga på mer vikt på cykeln än det skulle vara och jag fick cykla längre än man egentligen ska, innan det började bli lite jobbigt för mig. Skönt att veta att allt ser bra ut, även om jag själv vet att fler kg ska bort. Men det får bli efter semestern det!

Mina söta små kaninbarn har roat sig lite. Eller i alla fall Brie, som har tagit sig ut flera gånger ur buren och sist var hon ute två dygn… Nu är hon tillbaka hemma och vi har bytt ut nätet mot ett bättre och tätare. Otroligt mysiga och tama små tjejer är det!

I helgen som gick var jag på jaktkurser i Kvinnersta! Iver gick förmiddagar för Eva Thorén Söderström, vår enda och bästa instruktör när det gäller Iver! Kursen gav just inga nya kunskaper för mig, men jag fick nya insikter vad det gäller Iver och Eva kom fram till bra saker om hur vi numera ska träna vissa saker. Eva är den enda som verkligen kan se genom denna komplexa kille och komma på lösningar. Skönt för mig ibland att få hjälp att tänka ut sånt.

Keno gick på eftermiddagarna för Håkan, som driver Sörmlands hundkurser. Helt ny för mig, men han har tidigare fött upp tollare, numera labbar, så han var väldigt positiv till tollare i allmänhet och Keno i synnerhet. Han tyckte Keno hade en otrolig jaktlust och var en riktigt bra jakthund. Vi har ju inga problem direkt så, men jag tycker ju att dirigeringen har blivit lite sämre så det tittade vi på. Och så klart är det hos mig det ligger, var annars…?! När han väl sett felet jag gjorde gick det snabbt att få till det rätt igen. Ibland behöver man verkligen någon utifrån med rätt ögon, som kollar på en…

Sent lördag kväll var vi hemma igen så söndag eftermiddag hängde vi på lite träning med V-tollarna. Svåra vattenlinjer för båda som löstes men inte så snyggt. Det var svårt… Iver visade att han minsann hade eld i baken igen, där får vi träna mer, medan Keno var stadig.

Eva var här och red i måndags, en lång härlig tur blev det!

Igår tränade vi jakt igen vid tjärnet i Kil. Denna gången hade jag tänkt om så båda grabbarna fick göra samma vattenlinjer som sist, men med hjälp så de lyckades. Det blev bra. Båda fick även göra en bra fotövning där skott och kast ingår liksom stadga. Det blev väldigt bra för Iver särskilt, han lyckades fint hålla i sig. Keno tyckte nog övningen var lite töntig, men töntig är också bra ibland…
Jag är glad att jag har funderat lite kring stadgan då den brast sist, det där att bara säga att det är fel och göra om funkar dåligt på Iver. Istället ska han ha en uppgift ”om du knallar kommer du att mista jobbet, sitter du kvar kommer du att få jobba”, det funkar mycket bättre. Känns skönt att man kan tänka om och göra rätt efter några gånger där det bara blivit fel och matte har blivit arg och irriterad…

Gåsen tränar vi på med. Keno tycker den är så svår att ta men ibland får han till det rätt. Iver greppar den bra, bär ibland in den, men kan även ibland bli kvar och käka på den… Gås är gott… suck!

Ikväll ska jag och Anette ta en ridtur och imorgon ska jag gå kurs för Bolly, en belöning för att jag varit funktionär. En gås ska jag ta med och se vad han kan ha för tips för Iver.
Sen ska helgen ägnas åt nåt som är helt nytt för mig – nosework! Ska bli jättekul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.