Mitten av sommaren…

DSC_0714

…är vi i nu och det känns ganska kallt… Visserligen bra hundväder men lite tråkigt för en fryslort som mig.
Men igår fick Iver sin sommarfrisyr, som alltid proffsigt gjord av Johanna Lehman på Karlstad Hundcenter, och vi firade mammas födelsedag, så nu känns det som att sommaren ändå är här!

DSC_0728

DSC_0728

Vi tränar som sagt bara jakt just nu och det är så himla kul! I söndags la vi upp ett TJP i Norum. Keno gjorde ett himla fint prov! Ett hundfel och två förarfel dock… Han gav ljud ifrån sig när han stack iväg på första vattenmarkeringen (aja baja) och jag sträckte ut vänster arm och sa ”höger” (tur att Keno gick på armen) och sen blåste jag stopp alldeles för sent på landdirigeringen. Men annars var vi ett fint par, tyckte jag… :). Känns väldigt bra!
Iver gjorde också mycket bra, bla en helt dold vattendirigering. Han är dock så otroligt på från start så han ”dör” en smula på söket, allt kommer in, men han blev hård på ett vilt. Och sen är han ju inte helt tyst, utan ska smågnöla här och där. Suck! Som sagt i det stora hela ett bra prov, men för stora fläckar för att det ska leda till nåt pris just nu. Får se om vi kommer vidare i det här…

Eva och jag har tränat några gånger tillsammans, det har varit bra träning. Skönt för mig att få ögon på mig vad jag egentligen gör…

Midsommarafton tränade jag vattenlinjer själv och tog sen en ridtur på Pappi, innan Eva dök upp här hemma. När även Magnus kommit hem från jobbet käkade vi god mat och bara slappade. En härlig kväll!

DSC_0716
Midsommardagen tog först jag och Eva en lång ridtur och sen en tre timmar lång promenad med alla vovvar.

DSC_0723

DSC_0721

Imorgon är det sista gången på valpkursen och sen tar jag semester från kurser ett tag. Men hösten börjar redan fyllas av kurser, vilket är superkul! Så är du intresserad av att gå kurs i höst kan du kika in under ”aktuella kurser” här på sidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.