Välkomna!

DSC_0589

Igår hämtade jag och Magnus våra två sommarhästar. De var hur enkla som helst att transportera! De klev snällt in i kärran på första försöket och stod sen stilla på turen. Hemma backade de lugnt och rakt ur kärran. När de kom in i hagen började de käka gräs på en gång. Lugna och trygga.

Natten verkar också ha varit lugn, när jag gick ut i morse stod dom lugnt och betade. Och när jag ropade kom dom som ett skott! Sociala och trevliga hästar! Ska bli spännande att testa att rida dom sen. Men först ska dom få bo in sig lite.

Deras sadlar, träns mm som jag fick med, var otroligt skitiga och lädret var supertorrt. Så jag ägnade kvällen igår åt att sitta ute på gården och rengöra allt och smörja in det.

Keno på en av våra morgonpromenader vid sjön.
DSC_0569

Förra helgen (9-10) tävlade jag och Keno först elitspår i Grums på lördagen. Han gjorde ett superfint uppletande även denna gången och var enda hunden med 10-10 tror jag… Vi hade missat för många pinnar för att ha chans på cert så jag stannade aldrig för att göra lydnaden. Känns onödigt att slita på honom bara för att…
Istället mötte vi upp Susanne och tränade lite jakt. Linjetag och markeringar i skog blev det för båda grabbarna.

Söndagen träffade jag Åsa och vi tränade linjetag i vatten, dubblar på land och vatten.

Vi skulle egentligen ha träffats i tisdags för att träna ett lagsök ihop en sista gång innan Lagkampen men vädret var verkligen uruselt så vi ställde in det. Jag stannade istället på hemvägen från jobbet och båda grabbarna fick göra korta linjetag i vattnet bland ganska höga vågor. Och Iver vågade! Jösses, han har växt den lilla rackar´n!

Fin dag vid sjön!
DSC_0583

Under ”flygardagarna” var det dags för årets Lagkamp! Den gick i år i Värmland, på Humletorp, så det var nära och bra! Mycket bra anordnat, trevligt och med fint väder! Det finns tre svårighetsgrader att välja på, på varje station. Lätt, medel, svår. Keno valde svår på samtliga och satte också samtliga med full pott! Så himla duktig pöjk! Lagsöket gick han som en dans, bara ut och plocka, in och lämnade av, ut igen osv. Han var så himla duktig under helgen!
Vårt lag kom på femte plats av nio lag. Bra jobbat allihop!

Iver var med som maskot, men fick träna lite linjetag på svår nivå och det gjorde han bra. Lite svårt först, men till slut gick det vägen.

Sedan Lagkampen har vi inte tränat något och resten av den här veckan blir också träningsfri, förutom kanske nåt kort spår imorgon. Jag ska ha spårkurs då och hinner kanske lägga nåt till mina egna innan. Sen ska la Familja ut och vandra några dagar. A håller ställningarna som husvakt under tiden. Stort tack för det!ll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.