Grönt ljus!

Någon var väääldigt glad att äntligen få springa lite!
DSC_0558

I måndags var vi på återbesök på Redog i Västerås. Iver varken ömmade eller var svullen i senan i tån så vi fick grönt ljus att börja öka på allt igen! Tjohoo! Blev så himla glad!!! Efter 7 veckor av korta koppelpromenader på hårda underlag får han nu gå i skogen, spåra i skogen och gå lös på en promenad per dag. Jag ska öka på tiden på promenaderna från vecka till vecka.

Dagen efter fick äntligen även jag mitt behov av skogsluft tillfredsställt! Vi varierade grusväg, äng och skog för att inte lita på för mycket. Så otroligt skönt att slippa asfalten!
Sen tränade vi lydnad med Lollo på Forshaga BK. Jag vågade ändå inte köra på mer där än vad vi tidigare gjort, men Iver fick göra en apportering med tungen i alla fall. Annars höll vi oss till vårt vanliga, dvs plats med skott, ff, framåtsändande och skall.

Keno däremot fick träna igenom en lång kedja av elitmoment. Han gjorde det riktigt bra, det fanns några detaljer att peta i dock…

Senare på kvällen hemma ömmade tyvärr Iver i sin tå igen. Han såg lite ynklig ut och han visade mig att det var den som gjorde ont. Massor av känslor åkte förstås genom min kropp. Fan! Skulle vi få börja om igen? Vad hade jag gjort för fel? Var det den enda apporteringen? Eller var det skogen? Hade jag sabbat allt nu?

Natten gick och nästa morgon var han som vanligt igen. Så onsdag gick vi på motionsspåret på Skutberget där det är hårt grus. Han fick även springa lös på ängarna och fick ett spår på äng. Bingo! Inga symptom efter det! Skönt!

Igår vågade jag mig på en kombo av äng, skog och grusväg igen. Efter det en plats med skott på klubben. Och inte heller denna gång visade han några symptom. Så underbart!
Jag diskuterade med en veterinär på Redog om att ha sko (med bra sula) på just den tassen när vi väl går i skogen för att sen ta av den när vi går på annat underlag. Sen öka på tiden i skogen utan sko osv. Hon tyckte det lät som en bra idé. Så nu ska jag testa det några veckor och utvärdera. Hoppas, hoppas att det funkar!

Keno fick träna upptag i onsdags. Han var lite osäker på dom två första men sen kändes det som att han kom tillbaka i sitt gamla tänk och kändes trygg och säker när han valde håll.
Igår fick han träna några lydnadsmoment med kommendering av Emmelie. På vissa ställen dök häftiga, oförberedda belöningar upp, som han uppskattade massor så klart.

Keno var så glad över att få träna vatten i söndags! Årets första!
DSC_0552 DSC_0549

Vi avslutade gårdagskvällen med klubbmöte på klubben. Tyvärr fantastiskt dålig uppslutning och dessvärre inga beslut som kändes gynnsamma för att driva brukset framåt på klubben… Vi är en liten minioritet som kör bruks, det känns lite som det är ombytta roller sen jag började för 20 år sedan (fast på annan klubb) då det var mest bruks och mindre del lydnad och agility. Jag minns när jag höll på med agility, då var vi ett tag bara två stycken på hela den klubben som höll på med det. Det har blåst några förändringars vindar sen dess…

Nu tar vi helgen och den kommer innehålla lite smått och gott, både bruks och jakt.
Trevlig helg till er alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.