Träningsfilmer, inlärning och kurser.

Iver och Rally slappar…
DSC_0514

Jag tycker det är ganska kul att gå in på okända bloggar och kika på deras sätt att träna hund. Alltid lär man sig nåt och kan få nåt tips. Men det slår mig också vad otroligt många det finns där ute som besitter fina kunskaper, både när det gäller hundträning och att göra filmer. Filmerna är redigerade med musik, ihopklippta på ett snyggt sätt, ibland går dom i slowmotion, ibland är dom snabbspolade. Kul att se är det. Men jag känner samtidigt att den tiden det ändå tar att göra allt det där har inte jag. Jag lägger hellre min tid på annat, men blogga gillar jag. Så det kommer nog ta tid innan det kommer nån sån där snygg film i min blogg…

Som sagt, det finns massor av filmer där ute som handlar om inlärning. Men för min del är det mest problemlösning och förebyggande träning som är av intresse. Det är väl inte för inte som jag har det jobb jag har, både inom kommunen och mitt eget företag. Även inlärning är ett stort intresse, men jag känner inte att jag har behovet att se det så mycket på nätet.

Allmänlydnadskursen som jag har nu, hade ett nytt tillfälle i måndags. Det är ett mycket bra gäng, alla med sina små problem och önskningar. Den här gången la vi fokus på fotgående, stanna och skvallerträning. Särskilt skvallerträningen känner jag är väldigt viktig och det är många ute i samhället som skulle bli hjälpt av den. Det kändes som alla kursare var väldigt nöjda med kvällen. Tankar kring att ha en kurs enbart om skvallerträning har börjat gro i hjärnan,  får se vad det kan bli…

Mina egna hundar fick träning innan kursen. Iver ff, skall, stege, framåtsändande. Keno fick en kedja med stege, ff, inkallning med ställande och läggande. Sen tränade vi även framåtsändande, kryp och skall. Anette kommenderade.

Hittat nya träningsmarker hemmavid…
DSC_0510

Kallt ruskväder på tisdagen så vi åkte hem och myste i soffan med Magnus. Några snabba moment på I2 bara för Keno innan vi drog hem.

Igår var det avslutning på TJP-kursen! Vi tränade sök, fot och tolling ner till vattnet och några hundar gjorde även markering i vatten. Ett härligt gäng som har gjort väldigt fina framsteg! Jag tycker det är extra kul att det börjar komma fram tollare i Värmland som kör jakt, vi har bara varit några enstaka förut. Och det verkar lovande, det är riktigt duktiga hundar, kul!

Mina hundar fick ingen träning igår, men vi körde lite fys innan jobbet, på morgonen. Först joggingtur för mig och Keno, sen en promenad för mig och Iver. Sim för Keno och laser för Iver. Idag ska vi träffa Anna och träna lite brukslydnad. Jag hoppas vi kan få tag i en skytt så Iver kan få göra en ”riktig” platsliggning med annan hund, det har vi inte tränat. Tror inte det är några problem, andra hundar har han inget intresse av, det är andra problem vi stångas med…

Igår fick vi finbesök på jobbet! Lilla valpen Inge! Sååå söt!
DSC_0513

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.