Träning av alla de slag…

Tidig morgon i Näs!
DSC_0504

Det är vår och med den rullar fler kurser igång! Kul! Ännu roligare är det när jag har förmånen att ha så härliga kursgäng!
I veckan som gått har jag haft allmänlydnadskurs, TJP-kurs och en heldagskurs i hårda spår. Hårda spårkursen var i Storfors på deras mysiga klubb.
Även några privatträningar har jag haft.

Lite egen hundträning har det också blivit! Lydnad på Forshaga med Lollo. Iver fick göra plats med skott, ff, framåtsändande, stege och skall. Känns lite enformigt med vår träning, men vi får helt enkelt träna det han får träna just nu. Och framåtsändandet kan man ju aldrig träna för mycket känns det som…
Keno fick återuppleva tävlingens lydnad, fast med en klar plan från matte. Och det passet blev riktigt, riktigt bra! Hoppas kunna lösa den knuten nu! Får se hur det blir på nästa tävling…

Under påsken fick Iver ett spår hemma, och det gick fint! Lydnad med Lollo i Sunne där vi fortsatte vår träning, jaktträning med Keno tillsammans med Mari här hemma och spår med korvgrillning ute i skogen utanför Molkom med ett helt gäng härliga hundmänniskor! Det var bara Keno som fick spåra och det blev ett knasigt spår. Både en annan spårläggare plus en spårande hund med matte hade traskat runt i hans spår och det blev för svårt för honom, han klarade till slut inte av att reda ut det. Men han kämpade väl. Han och labben Mira fick sen växelvis hämta in ett dummysök och det gjorde han finfint! Iver fick bara vara med och vara social och grilla korv…

Anette med vovvar dök upp i söndags kväll också. Promenad, middag och en massa töl blev det. Och övernattning. Mysigt!

Igår hämtade jag hem vår nya familjemedlem, kaninen Totte! Keno tycker han är såååå söt och vill helst sitta vid buren hela tiden.

DSC_0499

Jaktträning med Åsa, Pernilla och Madde blev det igår. Och tänk vad otroligt kul det är med jakten! Jag skulle vilja träna det så himla mycket mer! Det finns ju så mycket att träna på! Vi får se hur brukset utvecklar sig nu i vår för Keno, men om jag sen bestämmer mig för att göra honom till en ”bruks-pensionär” kommer vi att satsa på jakten för satan i gatan vad kul vi båda tycker att det är! Och det känns som att Keno är i sina bästa år för den nu (blott 9 år gammal)!

Iver fick förstås inte träna nån jakt, men tror han blev ganska nöjd med en plats med skott, framåtsändande, skall och ff.

Ikväll och imorgon kväll är det dags för att kursa igen, så då får hundarna vila från träning, då hinner alla polletter ramla ner eller hur…?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.