Jo, det är kul att träna, det är kul att träna…

Jag försöker intala mig själv att det är roligt att träna trots allt och att vi har massor vi kan träna på…

Torsdag, klubben och Lollo blev en bra kombo. Iver låg på en platsliggning med mig dold och ett skott som avlossades och det gick riktigt bra! Sen tränade vi på att få till mer kraftfullt skall och lite smygande mot boll. Och ja, den träningen gick också väldigt bra. Och ja, det var roligt att träna och en skön känsla infann sig när platsliggningen gick så strålande!

När det gäller Kenos uppladdning tränar vi egentligen ingenting med sikte på att bli bättre i något, utan istället fokuserar vi på att ha så kul det bara går, med massor av störningar, kommendering och belöningar. Ff, framåtsändande och inkallning satsade vi på och han känns stabil och trygg.

Jag la två korta, korta spår vid kasernhöjden efter jobbet i fredags. Keno gjorde väldigt snygga vinklar, lite förvånande faktiskt för det var ganska klurigt… Iver fick slita med väldigt många störningar, det blev inte så snyggt, men vi kom runt hela spåret, i spåret.

Under helgen har jag hållit kurser här hemma. Ett trevligt gäng tollare på lördagen och ett gäng härliga, blandade hundar på söndagen.

Efter kursen på lördagen sågs jag och Lollo återigen, denna gång på Forshaga, och tränade lite. Iver låg denna gång på platsliggning med två skott,  vilket också gick bra! Sen tränade vi lite igen på det vi får träna på… Keno fick kommendering på flera moment med ”full fest” efter varje moment.

Igår var jag ledig och vad passar bättre då än att åka på rehab… Laser för Iver och sim för Keno. En träff med Emmelie på klubben efteråt där Iver fick göra en platsliggning med skytt, fast utan skott, och Keno fick småträna lite fix och tricks bara.

Ikväll skulle vi varit med på en träningstävling på klubben men jag valde att avstå då det enda Iver skulle göra var en platsliggning med skott och det gick inte att genomföra. Jag ville också låta Keno vila.

Istället sköt Magnus tre skott på en platsliggning här hemma i hästhagen. Iver klarade det bra, men pep lite.

Imorgon börjar en ny kurs, så hundarna får återigen en vilodag, vilket jag tror är bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.