Gammal är äldst, eller veteraner kan själv…

Såååå sjukt glad över Kenos fina skogsjobb på tävlingen i Götene i lördags! Han gjorde ett fint och metodiskt spårupptag åt rätt håll (10 poäng), fick med sig 6+1 pinnar från spåret (9 poäng), spårade väldigt bra och gjorde ett fint jobb i uppletanderutan som resulterade i 10 från båda domarna. Riktigt duktig pöjk!

Men sen var det ju lydnadsdelen också… Platsliggningen med skott gick fint förstås, 10 poäng på den. Den tränar vi aldrig, alltså verkligen aldrig, men där är han så trygg och bra.
Men sen kom den erfarne veteranen ut på planen och de första momenten gick uselt, vilket känns så himla tråkigt när jag vet hur bra han kan gå. Sen jobbade han upp sig, det blev ju så himla roliga moment sen… Jag vet att vi även jobbade med detta förra säsongen, det är inte bara av godo att ha en sån tävlingsrutinerad hund.
Jag är ändå glad att han inte hade några som helst problem att hoppa över hindret eller att krypa, det känns så skönt!
Så klart inga höga totalpoäng pga lydnaden, men jag gläds väldigt mycket åt hans jobb i skogen!

Igår var vi med på Värmlandstollarnas träning. Keno fick träna markeringar och linjetag. Han var grymt ringrostig så det gick inte så bra i början med det tog sig. Vi har ju inte tränat momenten sen före vintern så vi får nog damma av oss lite nu…

Iver fick vara med och träna fotgående när de andra tränade, stadga vid kastade dummies och fick vara passiv bredvid arbetande hund. Och han skötte sig sååå bra! Å, vad duktig han var!
Innan tränade jag och Iver lydnad på Forshaga Bk också. En platsliggning, 5 minuter med mig gömd. Lugnt och fint. Sen kedjor med ff, framåtsändande, skall och stegen.

I onsdags startade en ny kurs upp, vi fortsätter med laser och simning och jag kör min träning (styrka, jogging, spinning). En tur till spa i fredags med Mari och Anna, mysigt! Livet rullar på…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.