Checkat av lite…

Värmlands teater är inte bara för kulturintresserade personer. Nä, det går utmärkt även som hundnörd att utnyttja den! När den är stängd… Det gjorde jag i onsdags. Kenos spår gick först på gräskanten, men sen ut på kullerstenarna framför teatern och sen upp och ner för trappan till teaterns ingång. Kul att se hur bra han har utvecklats på hårt underlag! Det är inte helt lätt för en ”cross-overhund” att lära om, och visst har vi våra bakslag, men det här spåret fixade han så himla bra! Kul!

Iver fick också ett spår, hans började på gräset i parken nära Karolinen och gick sen över både asfalt och kullerstenar. Det var en hel del vinklar och störningar, och han löste det utan problem. Jag hade sällskap av Anna, Ingela och Kicki, även om vi alla la våra egna spår är det trevligt med sällskap!

Anette och jag firade att det var fredag med träning i Dogoramas hall. Första gången jag tränar i den. Inte optimalt när man tränar bruks, men vi fick till bra träning ändå!
FF, framåtsändande med väldigt kort saktagående, inkallning med stå och ligg (bara Iver), kryp, metallen, hopp (bara Iver) och rutan tränade vi på. Förutom att Iver helt hade glömt bort att man måste vänta på kommando på inkallningen, kändes träningen riktigt bra!

Iver fick även ett spår, jag la ett spår runt jobbet, det blev 1,2 km långt. Det gick mest på gräs, men även en del asfalt och sand. Spåret låg mitt i bostadsområdet så det fanns massor av smittad mark, men det märktes inget alls på Iver, han jobbade på så himla bra!

Igår fick Keno ett spår i snöfri skog i Molkom. Under tiden spåret låg till sig tog jag och vovvarna en promenad och stannade längs vägen och gjorde ett uppletande. Det har vi inte tränat på hela vintern och jag ville checka av hur vi låg till. Båda hundarna gjorde väldigt fina jobb, vila är riktigt bra ibland!

Spåret då? Jo, jag tycker Keno höll sig fint i kärnan för det mesta, jag tror att vinterns hårdaspårträning varit riktigt bra för honom! Han genade på ett ställe, det är ju hans paradgren, går det att gena så varför inte, men resten gick fint!
Nu har jag checkat av hans status och det kändes så bra så nu har jag anmält honom! Min tanke är att spara på honom, inte träna så mycket innan start, får se hur det går…

Idag var planen att checka av även lydnaden, men inatt har både jag och Magnus varit vakna, magarna har spökat, och jag är fortfarande inte bra. Så jag fick avboka både jaktträning med V-tollarna och lydnadsträningen med Emmelie. Istället ligger jag och i soffan och hänger framför netflix…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.