Skott!

Det blev träning på 4H i söndags igen! Det var rörigt med flera hundar och väldigt mycket material utställt överallt. Perfekt alltså! Fast ingen av mina hundar är särskilt lättstörda som tur är, dom har fullt fokus på mig. Det som var en svårighet för dom var att hitta rätt på framåtsändandet eftersom det stod koner kors och tvärs i deras linje. Men det var inga problem alls. Vi tränade också en del på positioner i ff, just nu är det höger om och backa vi lägger mest resurser på.

Keno fick göra ingångar med metallen och tungen och gjorde helt rätt på första försöket! Gött!

Kryp där båda grabbarna fått mycket bättre teknik och position tack vare annan belöningsplacering och ändrad hastighet. Tänk vad lite kan göra mycket…!

Även skall tränade vi, där Keno mest tränar på tyst mellan ljuden, och Iver på att få bättre ihållande skall.

I förrgår hade jag min lediga måndag. Magnus var också ledig, så då passade vi på att ta första steget i vår träningsplan med plats med skott. Och det gick riktigt bra!! Först ett skott från skytt under tiden Iver letade godis i skogen. Iver ryckte bara till lite lätt. Sen ett skott från skytt bakom Iver, medan jag stod framför, på en platsliggning i skogen. Han pep lite men var helt lugn och fin i kroppen! Kändes som en bra start! Det finns hopp!

Igår tränade vi inget alls, förutom lite skall och kryp på promenaden. Therese S behandlade båda hundarna på kvällen och dom kan nu anses helt fria från sina sträckningar dom gjorde sig. Men nu gäller det för mig att bygga upp lite i taget, vara extra noga med uppvärmning, nedvarvning och stretching! Vilket man så klart alltid ska vara, men som vi nog alla fuskar med i perioder… Det känns ändå så skönt att dom är bra igen och att det gick så fort över. Och det är ju tack vare att Therese S är så duktig på att behandla och att jag ser till att dom behandlas fort när det blir nåt. Då behövs ingen medicin och korta koppelpromenader i flera veckor… (självklart kan det finnas gånger det måste till också).

Ikväll ska vi spåra lite inne i stora staden! Det ska bli spännande och en utmaning!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.