Hårda spår och pet i detaljer.

Dom utvecklar sig fint, dom små rödnäsorna! Förra onsdagens hårda spår i Molkom gick både på is, asfalt, snö, trappor, vägar mm och de spårade himla fint! Små filmsnuttar blev det och det är lärorikt att se dom spåra ”utifrån”.
I söndags var det dags igen, denna gången la vi spår på gamla flygfältet. Med var även Anna, Emmelie och Patricia. Jag la mina spår på gräsytorna först, gäller att passa på då det nästan inte var nån snö, hemma hos oss har vi massor av snö kvar, för att sen låta spåren gå ut på asfalten en bra bit.

Iver spårade väldigt fint och övergången till asfalt märktes inte ens. Han följde exakt, även när jag gått upp på skateboardrampen! Keno spårade väldigt bra på gräset, tog alla vinklar riktigt bra för att vara han, och gjorde några riktigt klockrena! När spåret gick ut på asfalt blev det väldigt svårt tyckte han. När spåret däremot börjar på asfalt går det bra, men att gå från lätt till svårt var… FÖR svårt… Men med en del hjälp och en stor portion tålamod gick det till slut. Inte så snyggt, men det gick.

Jag hakade på ridhusträningen sen på 4H. Iver fick göra en plats med två helt okända hundar. Jag gömde mig och det gick såååå bra! Hurra!
Sen tränade vi på med ff, framåtsändande, kryp, skall, inkallning, ingångar med apporter för båda grabbarna.

Vi har småtränat lite för oss själva under veckan. Just nu satsar vi mest på att peta i positioner i ff och krypet och att få till riktigt bra helhet i framåtsändandet. Jag har skjutit några gånger under tiden Iver har gjort godissök. Så småningom är det förstås tänkt att plats och skott ska närma sig varandra igen…

Spinning i fredags med Eva, som vanligt. Den här gången bastade vi efter också.
Rally ute i skogen tillsammans med Magnus och Jocke på lördagen. En härlig dag! Fint väder, korvgrillning, trevlig stämning och rallybilar!

I måndags sov vi hela familjen hos mamma och pappa. De var i vårt hus igen och sprutade mot flugor och då får vi inte vara där på 24 timmar. Keno fick behandling av Therese S på kvällen också och han kändes mycket bättre!

Jag och vovvarna har traskat på väldigt många och långa promenader men det har inte blivit så mycket träning. Vi får ta igen det denna veckan! Vi ska spåra hårda spår idag och på fredag ska vi träna för Jessica igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.