Mentalitet, träning och simning.

DSC_0219

Det blev ingen promenad med Kicki i torsdags pga magsjuka på hennes jobb. Men jag och grabbarna tog oss en promenad i Molkom och de fick även varsitt hårt spår inne i Molkom.

Min plan var att de skulle träna på terrängbyten så det var många övergångar mellan asfalt och gräs. Iver fixade dem utan att blinka, däremot har han lite svårt när vinkeln ligger på asfalt så det ska han få träna mer på.
Keno tyckte vid de två första övergångarna att spåret minsann borde svänga åt något håll istället… Men till slut så lossnade det och då tog han bytena fint.

Ytterligare en promenad i Molkom blev det med Therese och alla hundar i fredags. Det var hur längesen som helst sen vi sågs, så det var jättekul att träffas och prata!

DSC_0224

Under helgen har jag gått kurs för Curt Blixt, mentalitet kontra träning. Mycket intressant och det väckte en och annan tanke för egen träning. Jag gick som åhörare så det blev en bilhelg för hundarna. Men på söndagen var jag bara med halva dagen, jag kände att jag var tvungen att hinna med lite annat också.

Lollo och jag tränade en sväng på Forshaga BK på söndagen.
Iver fick träna plats med ”skytt” (utan skott), ff, inkallning med stå/ligg, framåtsändande, metallen. Inte så mycket för momentens skull, utan för att träna att fasa ut belöningar med bibehållen lagom aktivitetsnivå. Och det fungerade fint, vi är på rätt väg!
Keno fick träna ff, framåtsändande, hopp, kryp, stege i en härlig blandning! Han känns så trygg i alla moment, svårt att hålla träningen utmanande numera, försöker ändå att hitta på något varje gång så han ska känna att han måste ta i lite extra.

Efter träningen tog jag och Kicki en långpromenad i Skived och efter den fikade vi på fiket i Forshaga. Mysigt!

Det var dags för en ledig måndag denna veckan igen! Gött! Även magnus var ledig och det var så gött att bara få vara hemma hela dagen!
Låååång promenad med hundarna i skogen i DAGSLJUS!
Iver tränade plats med Magnus bakom.
Båda hundarna fick hämta ett varsitt linjetag.
Julgardinerna kom upp, bokföringen blev gjord och en massa annat smått och gott. Vi hann plöja några filmer också. En härlig ledig dag!

Igår fick hundarna äntligen simma i poolen igen! Tror det var någon gång runt mars de gjorde det sist. Och de tyckte det var såååååå roligt!!!!!
Två promenader under arbetstid och en joggingtur på kvällen, tror de var rätt nöjda sen!

DSC_0245

 DSC_0243

Och ikväll kommer Therese S hem till oss och ska ge hundarna behandling. Ska bli spännande att se hur hon tycker att Keno känns nu, han har ju varit så himla fin länge nu och det var längesen han fick någon behandling alls. Keno har ju inga ”fel”, han är ju helt frisk, det som spökar är ju hans tå, som han bröt när han var under ett år gammal. Han har inget ont av det, men med alla rivstarter han gör (han kan ju inte göra något i normal fart), används ju den tån och T tror att han precis i det ögonblicket kan bli öm i den några minuter vilket visar sig i att han avlastar den en liten stund (något som inte syns) och då lastar mer på annat ställe.  Hade han varit en ren sällskapshund hade det nog inte ens märkts, men petig med mina hundar som jag är, vill jag att han ska få de bästa förutsättningarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.