Långspår, julbord å lite annat…

Alla hundar fick julklappar i spåret. Ivers tomte höll bara några sekunder, det var ren massaker på den…
DSC_0266

Min och Emmelies träning i måndags blev väldigt bra. Iver gjorde återigen en lugn och bra plats med ”skytt” bakom. Sen la jag tyngdpunkten på apporterna, ff, krypet, skallet och lite små kedjor. Keno, som hade ätit något olämpligt och var lite dålig på förmiddagen, fick inte träna nåt alls. Dock var han lika pigg som vanligt på eftermiddagen igen.

När vi tränat klart var det dags att hålla i brukskursen, lydnad denna gång.

Julbord med jobbet på tisdagen, hundarna fick vara hemma med Magnus hela dagen. Jag passade på att köpa de sista julklapparna innan det var dags att käka.

Egentligen skulle jag och och Lollo ha tränat för Jessica på onsdagen men Jessica var sjuk. Så vi tränade själva på Forshaga BK. Riktigt bra träning, Iver gjorde återigen en lugn och fin plats med ”skytt”, denna gången gömde jag mig och han fick ligga hela tiden ut, dvs fem minuter. FF, inkallning, framåtsändande, kryp, stege, apporter och hopp i en salig blandning med små kedjor här och var och genomtänkt när och var belöningarna skulle komma. Herr Iver höll ihop sig fint och det blev väldigt, väldigt bra!
Keno tränade genom brukseliten, fast baklänges och med en massa konstigheter för att hitta utmaningar till honom. Han tyckte det var görkul och utförde allt riktigt bra!

På vägen hem stannade vi i Molkom för att ta en joggingrunda på spåret.

Ett besök i Kristinehamn blev det på torsdagen. Jag och Pillan kollade in mysiga affärer och tog en fika.

Sen kom då dagen då jag till slut skulle ramla över strecket… Och den firades hemma hos mamma och pappa, Magnus och hans föräldrar var också med. Det blev en fin dag!
Hundarna fick simma också, något dom inte sa nej till direkt…

Långspår här hemma i Näs igår! Ulle, Gun, Emmelie, Anette och jag och alla hundar knatade runt 5 km i tidvis lite knölig terräng, ibland lite enklare terräng. Det tog några timmar och alla hundarna fick utmaningar som dom löste jättefint! Vi avslutade med fika inne hos mig. En supertrevlig dag, det gör jag gärna om snart igen!!!
Det var Iver som fick gå med runt och spåra, Keno var istället med när jag la ut spåret, bra störning för dom andra och Keno fick sin promenadrunda.

När alla åkt hem, och Magnus åkt iväg för att jobba natt, hamnade jag i soffan, min kropp var ganska trött efter 1 mils gående i den terrängen. En härlig känsla!

Och Iver var heeeelt slut, märkte inte av honom på hela kvällen…
DSC_0268

Idag har jag haft brukskurs, spår denna gången. Det var sista gången och det är härligt att se alla fina framsteg! Keno fick vara med och leka med Alfons, något han var helnöjd med, och sen fick han ta ett spår som legat fyra timmar på gräs. Det gjorde han fin-fint! Lite kvalitetstid med matte blev det, eftersom Iver var kvar hemma med Magnus.

Nu är det snart dags för kärringbastu i byn! Ska bli go avslutning på denna helgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.