Julkonsert med ambulans och en och annan liten träning…

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
julkort 2014

Jag hade min lediga måndag i måndags. På förmiddagen drog jag och grabbarna upp till Brattforsheden och tog en joggingrunda. Tyvärr ändrade sig vädret snabbt så vi lyckades pricka in både regn, hagel, hård blåst och snöslask… Det kippade rejält om skorna men de nya kläderna jag hade köpt höll måttet i alla fall!

Jag var som sagt dyngsur men lite snabb träning efteråt för hundarna blev det i alla fall. De fick träna samtidigt och växla mellan ett sök och linjetag. Två skick var på linjetag och tre apporter var i söket, så det var snabbt gjort.

Härlig natur och utsikt hade vi i alla fall!
DSC_0033

Resten av måndagen hade vi en sån där go dag, jag och Magnus. Grejade hemma, såg på film och tog det lugnt.

Tisdag var det dags för den årliga glöggkvällen hos Eva, som förstås var lika trevlig, kul, god och MÄTTANDE som vanligt! Älskar den traditionen!!!

Det kom snö till Näs natten till onsdag så efter jobbet på onsdagen gick det hur bra som helst att ge sig ut i skogen på långpromenad! Jag behövde inte ens tända pannlampan! Tänk vad lite snö lyser upp!

Igår stannade jag i Molkom på väg hem från jobbet. Hundarna fick träna linjetag i skogen med kastade markeringar vid sidan av linjen som störningar. Keno har börjat få mycket eget tänk på äldre dar och tyckte minsann att han kunde få bestämma vilken dummy som skulle in så där fick vi träna en hel del men till sist blev det riktigt bra.
Iver hade inga problem att gå på en spikrak linje trots störningarna och höll ihop sig bra också. Vi fick träna lite på att sitta kvar när jag återkom till honom efter att ha kastat iväg dummiesar. Han vill så gärna gå emot mig när jag nästan är framme, för att gå in fot. Vilket i och för sig är trevligt, men ”stanna” gäller tills annat sagts… Och det kom vi överens om till slut.

På kvällen var jag och Magnus i kyrkan i Molkom och lyssnade på julkonsert med kören och bröderna Rongedal. Hur bra som helst! När halva konserten gått, fick en dam snett framför mig en liten stroke (troligtvis). Jag såg att allt inte stod rätt till, så jag gick dit, kollade puls, andning och frågade maken om EP mm. Fler dök upp, bad en ringa ambulans och sen tog andra över som kunde mer än mig, bland annat var en man som jobbar på ambulansen där.
Damen kom tillbaka relativt snabbt och kunde prata och gå med stöd ut därifrån. Vi lyssnade klart på konserten men mina tankar var kvar hos damen och hennes make. Jag hoppas verkligen att hon inte får några men, eller en ny stroke! Så trevligt att se att folk så gärna vill hjälpa till och inte drar sig för att komma fram, det finns fint hopp om mänskligheten!

DSC_0291

Ikväll tränade jag och Lollo lite på Forshaga BK.
Keno: kedja 1: stegen, inkallning, framåtsändande, kryp. Kedja 2: ff, inkallning, skall, hopp. Sen tränade vi fjärr, Z, konen och sittande i grupp. Duktig och tokglad kille!
Iver: En plats med ”skytt”, hur fint som helst! Hurra! Kedja 1: Metall, tungen och kryp. Kedja 2: ff, inkallning, kryp.
Sen tränade vi kryp, några gånger med skall mellan, allt för att tänja på gränserna på hans aktivitetsnivå. Blev riktigt bra träning!

En fika på fiket i Forshaga fick det bli efteråt så vi kunde stöta och blöta lite andra viktiga livsfrågor också!

Nu har jag semester i två veckor, nästa gång jag jobbar är 2 januari! Ska bli väldigt skönt! Så det kan hända att även bloggen får semester, vi får se…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.