Träning med ny förare.

Keno_2

Idag hade Värmlandstollarna julträff och jag hade planerat att åka och vara med på den. Men efter flera vakna nätter med hosta orkade jag inte ta mig iväg, jag sov istället till en bra bit efter lunch. Och jag behövde nog den sömnen.

Iver_fot

Jag hade ju redan lagt änder på tining så när Magnus väl vaknat (han hade jobbat natt) och jag hade fått igång andningen lite bättre, fick det bli lite träning här hemma istället.
Iver var först ut. Han började med ett stort sök med 6 änder ute i hästhagen. Dom kom snabbt in, fina upptag och avlämningar.
Sen fick han gå på ett långt linjetag (som var utlagt sen innan), som han också gjorde bra.
Magnus kastade sen dubbelmarkeringar och ibland fick Iver gå direkt, ibland fick han hämta linjetag mellan så det blev minnesmarkeringar. Riktigt duktig Iver idag! Han har knappt gjort en enda dubbelmarkering och idag spikade han dom till och med.

Iver har bråttom ut på markering
Iver_mark

Iver linjetag
Iver_ut

Iver lämnar av från söket
Iver_avlämn

Keno fick i stort sett samma upplägg, men med ny förare! Magnus och Keno tränade tillsammans. Och Keno tog det jättebra. Visst sneglade han på mig ibland och såg lite osäker ut på något skick, men annars gick det toppen. Inte så lätt när det är han och jag som tränat ihop i 8,5 år…
Viltsöket kom in snabbt och snyggt. Långa, fina linjetag och dubblar som han spikade. Och det gjorde honom inget att det var jag som kastade dom. Han lämnade allt snyggt i Magnus hand och lyssnade på pipan.
Både Keno och Magnus var jätteduktiga! Det var så roligt att se dom träna tillsammans!

Riktar in…
DSC_1856

…och skickar!
DSC_1857

Annars har hela dagen idag gått i slapphetens tecken, bara att inse att jag måste ta det lugnt för att få ordning på hostan…

Igår kväll dök härliga tjejligan upp här i Näs! Ulle, Anna, Eva, Pernilla och Mari var här och käkade mat och tölade bort några timmar. Sååå himla mysigt och roligt! Tack för att ni kom! Och tack för supergott te och fin tomte! Och stort tack till Pillan som hjälpte mig med maten!

I måndags när jag var ledig fikade jag med Catrin på stan och sen dök mamma upp och vi handlade julklappar och käkade. Det tog nästan hela dagen det. En trevlig dag!

Lollo och jag tränade för Jessica igen på tisdagen.  Jag fick med mig många bra saker hur jag nu ska träna med Iver för att behålla det lugn vi hittat men ändå få upp hans intensitet i fria följet igen, utan att bli för högvarvad igen. Toppen med en ”egen” instruktör i brukset, som dessutom kan läsa av Iver, som kräver lite extra…

Jag avslutade alla mina kurser förra veckan och hade tänkt ha lite uppehåll nu. Men ett gäng duktiga valpägare frågade mig om jag inte kunde hålla en brukskurs (både spår och lydnad) för dom, där vi går igenom alla grunder man behöver för att så småningom sätta ihop alla delar till moment. Det kunde jag förstås inte motstå, jättekul att folk vill köra bruks! Så i onsdags drog den kursen igång!
Mina hundar fick träna 10 minuter var i stadsparken i stan. Vi tränade på det vi gick igenom med Jessica.

Imorgon ska jag träffa Emmelie på Brattforsheden, vi ska lägga spår. Blir lagom terräng för mig, som inte orkar gå uppför så mycket då flåset pga hostan är så där…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.