Spår och jakt!

DSC_0168

Vila från träning både torsdag, fredag och lördag! Istället har vi tagit långa promenader och haft ”popcorn-tid” i soffan (vilket inte betyder att man måste äta popcorn, som jag inte ens gillar, utan det betyder att hela familjen trängs i soffan, ser på film och delar lika på allt filmgodis).

Fredag var Iver till veterinären för att visa upp sin lilla ”prick” i ögonvrån. Veterinären tyckte som oss, att den ska tas bort eftersom den ser ut att ge besvär framöver. Så ny tid är beställd. Iver tyckte som alltid att det var toppen att få komma in på kliniken och tyckte nog att det var ett bra sätt att fira att det var fredag…

Igår åkte jag och Magnus till julmarknaden i Mårbacka. Lika mysigt som det brukar vara och vi handlade några julklappar och sen även lite ost, te, sill, korv mm till oss. Hemma igen åkte Magnus och jobbade och jag och grabbarna tog en långrunda i skogen.

På kvällen fick huset sig en välbehövlig storstädning (jaja, kanske inte det roligaste lördagskvällsnöjet men, men…), hundarna duschades och alla deras fällar tvättades, bilen städades och till och med torktumlaren fick sig en storrengöring.

Idag däremot blev det träning igen!
Först la jag och Emmelie spår vid Grava skjutbana. Hon la Ivers spår, som blev hur svårt, spännande och utmanande som helst! Och han spårade så fantastiskt bra! Det var svårigheter med hårda underlag, terrängbyten, störningar när vi spårade genom sökrutan när de körde sök, serpentiner, spetsar, vinklar på vinklar och en massa annat.
Keno fick gå sitt spår efter jaktträningen så det hann ligga i fem timmar och det hann bli mörkt innan vi tog det. Han spårade också hur bra som helst, även alla serpentiner, spetsar och vinklar på vinklar tog han bra och fick även med sig alla små föremål in. Duktig kille!

Värmlandstollarna hade träning sen och vi tränade också vid skjutbanan. Fot ner till vatten med funkis ute, tolling vid vatten med funkis, viltsök med änder, dirigeringar och markeringar tränade vi på och det gick bra. Iver var lite för hög i aktivitet i början men det fick vi ganska fort kontroll på och sen kändes det riktigt bra. Keno skötte sig utan missöden, trots höglöpande tik som var med.

Imorgon har jag min lediga måndag och denna gången har jag lyckats fylla den med en massa saker, lunch med Anna B, möte, fika med Magnus, promenad med Anette och ev lite träning med Emmelie. Ser fram emot en trevlig måndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.