Långt, långt spår med klurigheter!

Igår spårade jag, Emmelie och Sofie uppe på Brattforsheden. Där borde vi spåra oftare! Vilken otrolig terräng det är där! Superkul att lägga spår där.

Sofie la Kenos spår, och det blev lite längre än vad hon hade tänkt, närmare bestämt 2,8 km! Spåret var superkul och var precis ett sånt spår han behöver, med många utmaningar. Det gick i skog, ut på flygfältet, längs grusvägar, runt kaserner och hus, korsade ett annat spår och en massa annat. Keno gjorde ett helfint jobb som resulterade i att vi kom runt med endast en pinne kort! Och orkade gjorde han utan problem! Så himla kul!

Iver och Teo fick sen spåra samtidigt där spåren korsade varann, gick tätt, i skog, ut på grusvägar mm. Spåren var 1300 m långa och hade legat 3,5 timmar. Det gick hur bra som helst! Båda hundarna koncentrerade sig på sitt egna spår och krockade nästan på ett ställe där spåren korsade men det märkte dom inte ens. Riktigt duktiga grabbar!

Roligt var också att under tiden spåren låg, såg vi flera hundar med mattar/hussar korsa våra spår på flera ställen så vi hade mycket störningar.

Uppletande gjorde vi också. Det var väldigt längesen vi tränade det och det märktes! Keno var den som gjorde det bäst, alla föremål kom in och han jobbade bra, förutom första minuten då han frågade mig några gånger.
Även Iver fick in alla men det blev inte så snyggt.
Så uppletande måste vi visst träna mycket mera på! Fräscha upp minnet lite…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.