Sicilien!

7_7

Förra veckan flög jag och Magnus till Sicilien, från Karlstad. Vi har haft en underbar vecka med massor av sol, värme, bad, god mat, glass, en massa kultur och en massa annat. Tror bilderna får säga det mesta…

På väg till byn Taormina stannade vi och njöt av havet, utsikten och Il Castello (slottet). Byn låg ca 5 mil från Catania, där vi bodde, och vi hyrde bil för att ta oss dit. Att köra bil var en upplevelse i sig där tvåfiligt var både tre- och fyrfiligt och i stort sett alla bilar hade bucklor och repor… Men alla var väldigt duktiga på att släppa fram både bilar och gående, bara man själv tog för sig.

6_6 5_5 4_4 3_3 2_2 1_1

Vi såg många hundar och katter under veckan och som vanligt har jag svårt att se djur ha det dåligt… Det var många hemlösa som hade hundar, men de hade både mat och vatten framme till sina hundar och hundarna var smala men inte magra, så jag tröstade mig med det. Tiken med sina valpar mitt på torget i stan och kattmamman med sin unge fastnade lite extra hårt på näthinnan…

8_8 9_9

Mitt i den stora staden Catania, där vi bodde, fanns denna gröna oas där de bytte datum varje dag!10_10

Jag hade letat upp ett museum om andra världskriget (helt otippat, eller…??) innan så det letade vi upp. Ett helt otroligt museum där vi fick gå in i ett skyddsrum och vara med om flyglarm och ett ”flyganfall”, både väggar och golv skakade. Vi gick även in i en bunker där jag höll på att göra på mig när en ”man” (en trovärdig docka) drog igång och sköt med en kulspruta helt plötsligt! En docka av Hitler där han verkligen såg ut att titta rakt på mig och en massa annat. Tyvärr fick man inte ta kort där inne så det fick bli ett utanför…

11_11

Vi gick hela dagarna och även till stranden gick vi, det tog knappt en timme att gå dit. Och det var det värt!

12_12

Vi kollade in en massa historiska platser och föremål, bland annat det här teatern:

13_13

Siesta på rummet blev det en stund på eftermiddagen innan vi drog ut för att käka middag sent på kvällen. Tidningar hade vi köpt med hemifrån. Gissa vem som läste vad…

14_14

En heldag ägnade vi åt Etna och det var en helt fantastisk upplevelse!

15_15 16_16 17_17 18_18 19_19 20_20 21_21

Grabbarna har haft det bra hos sina hundvakter medan vi varit borta. Iver hos Pernilla och Keno hos mamma och pappa. Men de var otroligt trötta när vi kom hem igår, Keno sov som en stock i soffan och hörde inte ens när jag gick ut med Iver. DÅ är han trött!

22_22

 

En kommentar till “Sicilien!”

  1. Vilken härlig semester ni haft. Och underbara bilder, men håller med dig ang djuren. Det är jobbigt att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.